Sörözők

Restaurace U Růžového Sadu (Étterem a Rózsa kertnél)

  • H-P.: 10.30-24.00
  • Sz: 11.00-01.00
  • V: 11.30-01.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2010-02-25
Gambrinus světlý 10°világos27 CZK
Kozel černé 10°barna27 CZK
Gambrinus Nefiltrovane 12°világos szüretlen30 CZK
Kozel Medium 11°világos30 CZK
Pilsner Urquell 12°világos35 CZK
Fénix 11°világos szüretlen35 CZK

látogatások:

  • 2010. 02. 25.

A Podjebrád Györgyről elnevezett téren, a Mánesova és a Slavíkova utcák találkozásánál találjuk ezt az egységet. Étterem is működik benne, de mi a söntésnél tovább nem jutottunk.

El voltunk ugyanis foglalva azzal, hogy az U Saduban és a Slavíkova „vendéglőben” tett látogatásunkat követően valahogyan felkapaszkodjunk a magasnak tűnő bárszékre. Rendes hely az U Růžového sadu, bár rózsakertnek sehol nem láttuk nyomát a környéken. Olcsó kifogás lenne arra hivatkozni, hogy ottjártunkkor éppen január végét mutatott a naptár.

A tizenkettes csapolt Staroprament huszonöt koronáért adják, tíz fokos párja öt koronával olcsóbb. Az üveges Stella Artois-t jó érzékkel száműzték a hűtőbe, ott is egy olyan helyre, hogy csak nehezen vehesse észre a vendég. Van helyette csapolt Velvet, amelynek az íze valóban bársonyos, és aki először találkozik vele, hát azt hiheti, hogy megbolondult a csapos, hogy egy korsó habot tesz eléje. A hab azonban varázslatos módon a pohár aljáról indulva fél perc alatt sörré lényegül át. Nézni is gyönyörűség! Csapra vernek ezenkívül barna Keltet is.

Az elmúlt évben (2012.) márkát váltottak "a rózsakertesek". Staropramen helyett a pilzeni gyár kínálata kapható. Az Ősforráson kívül, barna Kozel és tízes Gambrinus (néha szűretlen Gambács is!) - ezt nem árt tudni a betévedőnek. A hely egyebekben nem változott...

A csapszék meghatározó motívuma a boltív, amely az óvárosi és kisoldali kocsmák hangulatát lopja ide, Žižkov központjába. Az éttermi rész végén a pincehelyiségbe lépcső vezet le: itt egy jóképű különtermet (salónek) alakítottak ki. Akár éjjel tizenegyig is nyugodtan ihatunk itt, még akkor is elérjük a belváros felé induló utolsó metrót.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh-, és nemzetközi konyha

Specialitás: György király sült nyársa, – sertéscomb, füstölt hús, bacon, hagyma - (Jehla krále Jiřiho) 99.- CZK

Megközelítés

Zöld (A) metró, Jiřiho z Poďebrad megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu