Sörözők

U Vodárny (A Vízműnél)

Vinohrady (Korunní 75.)

Megközelítés

  • H-V.: 10.00-23.00
  • Kerthelyiség: 10.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2010-02-24
Gambrinus světlý 10°világos29 CZK
Kozel černé 10°barna29 CZK
Pilsner Urquell 12°világos36 CZK

látogatások:

  • 2010. 02. 24.

A Szőlőhegyen, vagyis Prága Vinohrady elnevezésű kerületében járva is malátalelőhely után kutattunk. Így lettünk látogatói a közeli víztoronyról elnevezett vendéglőnek.

Az U Vodárnyról sok jót hallottunk, és a vécéajtók elé helyezett tálalópult, valamint a cigaretta-automata is azt mutatta, hogy itt nem sokat törődnek a formaságokkal. Az asztalokon mégis zöld abroszokkal jelölik ki a törzsvendégek territóriumát, a turistáknak pedig pirossal terítenek. A falról maga Gustav Husak ellenőrzi az ülésrend betartását, és a Mattoni ásványvizeshűtő folyamatos utántöltését.

A korsónk még csak félig üres, de a pincérnő már érdeklődik, hogy hozhatja-e a következőt. Valakinek éppen ebben a sarki kocsmában támad kedve romantikázni. A szomszédos asztalnál egy fiatalember vehemensen tekergeti a jégmozsárban szervírozott pezsgősüveg nyakát, miközben párja aggódva figyeli. Talán valamilyen nagy bejelentésre készül. Csak el ne kapkodja. A negyed kacsa, kétfajta knédlivel és párolt káposztával hosszú évekig csak kilencvenkilenc korona volt, és a hanyagul az asztalra vetett, fénymásolt étlap tanúsága szerint továbbra is ennyiért akciózzák.

Az egységhez nyáron kellemes utcai terasz kapcsolódik, és akad pincehelyiség is, ahol rendszeresen koncertekkel serkentik a sörfogyasztást. Aki nem szereti a country zenét, az sürgősen szedelődzködjön, ha az asztalok között megjelenik az egyszálgitáros ember!

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Hagyományos cseh konyha

Roston sült pisztráng, zöldkörettel (Pstruh na roštu, obloha) 97.- CZK

¼ Sült kacsa, knédlivel, káposztával (¼ Pečená kachna, bramborové a houskové knedliky, zelí) 99. - CZK

Megközelítés

A” (zöld) metróval a Jiřiho z Poděbrad térig, vagy 10-es, 16-os villamossal a „Vinohradská vodárna” megállóig, majd onnan gyalog

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu