Sörözők

Plzeňský restaurant  Anděl (Angyal Pilzeni Étterem)

  • K-Szo.: 11.00-24.00
  • V-H: 11.00-23.00
  • Non-stop söntés!
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-09
Pilsner Urquell 12°világos52 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

A sárga metróvonal Anděl megállóját jól jegyezzük meg magunknak! A Belváros Můstek, vagy Narodní třída megállójából pillanatok alatt ide, a Staropramen sörgyár közelébe repít minket a földalatti vaskukac.

Smíchovban járunk, és néhány száz méteren belül három egységet is levadászhatunk. Egyrészt a Staropramen gyár utcára nyíló sörgyári sörözőjét (Nádrazní 84.), aztán a szomszédban a Mérleghez címzett (U Váhy) kiskocsmát (Nádrazní 88.), és végül, de nem utolsó sorban az Angyalhoz címzett méretes sörházat a Nádrazní 114. szám alatt.

Nézzük most, mit kínál ez utóbbi! Nyaranta a hatalmas kerthelyiségbe érdemes kiülni, már ha akad hely. Az Angyal összesen mintegy kétszáz férőhelye ugyanis gyakran kevésnek bizonyul.  

Mi legutóbbi látogatásunkkor sikerrel jártunk,de komoly kihívásként éppen a szabadtéri grillsütő szomszédságában telepedünk le söreinkkel. Az még hagyján, hogy éppen előttünk a derék cseszkók művészi szintre emelve fogyasztották a pirosra sült, bőrös egész csülköt, de a hátunk mögül is folyamatos gasztro-inzultusnak voltunk kitéve: elképesztő méretű, roppant gusztusos grillkolbászokat és szemet gyönyörködtető, szaftos pácolt tarjákat forgattak a sercegő vaslapokon.

Bár az esti kínálat nem olcsó, itt muszáj megkóstolnunk valamelyik grillcsodát. Az ételek szervírozásának is megadják a módját: hatalmas svájci tányérokon, elegánsan díszítve vonulnak fel a pincérek karjain a különféle fogások.

Szerencsére sört is felszolgálnak a kerthelyiségben, mert valljuk be, e nélkül a legpompásabb konyha remekei is elhalványulnának. Jön is a tankból csapolt, párás Plzeňský Prazdroj, buzgón mártjuk bele a bajszunk! Örömmel állapítjuk meg, hogy a pilzeni a sültes fogásokhoz is remekül passzol – akár több korsóval is.

A csillapíthatatlan szomjúak az épületben működő éjjel-nappal nyitva tartó söntésnek vehetik komoly hasznát.

Ráadásul itt a Prazdroj még szenzációsabb, mint bent az étteremben. Igaz, a hajnai és a kora reggeli órákban itt már néha viseletes a közönség, az előző este eddigre bizony nyomot hagy a legkiválóbb versenyzőkön is. Néha egy-egy korsó elakad a könyökben, és a földön összetörve zárja be földi pályafutását, de aki ismeri a non-stop kocsmák világát, tudja, hogy bizony ilyesmi ezeken a helyeken előfordul.

A csapos viszont reggel nyolc körül friss és kipihent, a konyhából áthozott rántottáját villázza jóízűen két sör kiadása között. Nagyjából nyolc-, fél kilenc történik meg ugyanis az éjszakai-reggeli  váltás. Ha Smíchovban ébredünk - mármint a szállásunkon - szívesen ejtjük út sör-reggelizőnek az Angyal söntését, hogy jól induljon a nap.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh és nemzetközi ételek

Töpörtyűkrém (ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA) - 80. CZK

Sörrel készült vagdalt (PIVNÍ KARBANÁTEK) - 110. CZK

Barna sörös krinolin (ŠPEKÁČEK NA ČERNÉM PIVU) - 110. CZK

Marhapörkölt Angyal-módra (ANDĚLSKÝ GULÁŠEK) - 195. CZK

Cseh marhavadas (SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ) - 210. CZK

Hasznos információk

A kapubejárótól balra eső kocsmarész non-stop nyitvatart!!!

Megközelítés

A „B” metró, „Anděl” megállójánál

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu