Sörözők

Bernard Pub Anděl (Bernard Pub az Angyalnál)

Smíchov (Radlická 22.)

Megközelítés

  • H-P: 11.00-24.00 Sz:13.00-01.00
  • V: 17.00-23.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-09
Bernard světla 12°világos szüretlen36 CZK
Bernard nefiltrovaná 10°világos szüretlen37 CZK
Bernard polotmavá 12°félbarna41 CZK
Bernard Černá lavina 11°barna41 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Ezúttal Smíchov kerületben vizsgáltunk be igencsak jóféle pivocskákat a Bernard sörgyár szakipari egységében.

Nem kell már a žižkovi Jeseniova utcáig kituszakolnia magát annak, aki Prágában jó Bernard söröcskét szeretne inni, ugyanis a belvároshoz jóval közelebb eső Smíchov kerületben is nyitott egy márkasörözőt a közép-csehországi gyár. A neve Bernard Pub Anděl.

Metróval az Anděl megállóig menjünk, villamossal a Na Knížeci megállóig, onnan pedig egy kis séta, és máris feltűnik a söröző a Radlická utca 22. szám alatt.

Hatféle sört csapolnak: sima tízest és tizenegyest, szűretlen tízfokost és tizenkettest, félbarnát és a „Černa lavina” nevű fekete sört. Ha nagyszomjúak vagyunk, bármelyik fajtából kérhetünk egy literes korsóval, „tuplákkal” is.

Üveges kiszerelésben kapható gyömbéres, meggyes, szilvás Bernard, illetve a háromszoros nagydíjgyőztes Bernard Bohemian Ale is. (Ez utóbbi már több mint nyolc százalékos alkoholtartalmú, tehát nem árt némi megfontoltság a fogyasztásakor.) Lisztérzékenyeknek pedig a gluténmentes Bezlepkový ležákot javasoljuk kortyintásra.

A déli napi ajánlatban egyfajta leves és kétféle főétel közül választhatunk száztíz-százhúsz koronás áron. Az állandó étlapon többek között tatárbifsztek, roston sült kacsamáj, rántott hús, grillezett csirkemell szerepel. Ezenkívül különböző salátákkal, sztékekkel, hamburgerekkel és tésztákkal kedveskedhetünk a bendőnknek. Klasszikus cseh fogásokkal, knédlis-káposztás-húsos ételekkel itt leginkább a déli menüben találkozhatunk.

Hétfőtől csütörtökig is nyitva vannak egészen éjfélig, pénteken és szombaton ezt a zárórát is kitolják még hatvan perccel, úgyhogy akár hajnali egyig is elsörözgethetünk itt, ha például a környéken van a szállásunk. Vasárnap tizenegykor zárnak.

A Prágában az elmúlt két évben összesen öt Bernard Pub nyílt meg. A fent említett žižkovi és a most tárgyalt smíchovi mellett találhatunk további kettőt a hatodik kerületben is. A Na Kocínce utca 3-as szám jelentős ivászati-evészeti obejktuma a „Bernard Pub Cesta Časem”. A gyár emellett leigazolta a korábbi legendás „Fehér oroszlán” sörözőt a Bělohorská utca 79-ben. Itt várja vendégeit a „Bernard Pub U Bílého lva.” A legújabb, ötödik kirendeltség pedig a Bruselská utca 8-ban kezdte meg működését az Újvárosban.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh- és nemzetközi konyha.

Húsleves zöldségekkel és húsgombóccal (Masový vývar se zeleninou a masovými knedlíčky) - 49.

Barna sörben sült krinolin (Buřty na černém pivě) - 99. CZK

Sonkával töltött rántott sajt, párolt burgonyával, tartármártással (Smažený sýr se šunkou, vařený brambor a tatarská omáčka) - 118. CZK

Sült oldalas Bernard-módra (Bernardova žebra) - 198. CZK

Csokoládé szuflé. vanília fagylalttal (Čokoládové suflé s vanilkovou zmrzlinou) - 99. CZK

Megközelítés

B (sárga) metróvonal: Anděl megálló

Villamos: 4, 5, 7, 12, 20, és az éjszakai 94-es villamos, "Na Knížeci" megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu