Sörözők

U Vejvodů (Vejvodáék sörözője)

Staré Město (Jilská 4.)

Megközelítés

  • H.-Cs.: 10.00-03.00
  • P.-Sz.: 10.00-04.00
  • V.: 10.00-02.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-09
Pilsner Urquell 12°világos45 CZK
Kozel černé 10°barna45 CZK
Master tmavý 18°barna55 CZK

látogatások:

  • 2018. 09. 12.

Az U Vejvodůban legszebb a honlapja! Rákattintva (www.restauraceuvejvodu.cz). elmerenghetünk az itt átélt kalandjainkon. Mert kalandos helyzetek gyakran adódnak Vejvodáéknál!

Jó néhány látogatásunkba telt például (ki tudja, miért tér ide vissza az ember, tán szereti a kihívásokat), mire először sikerült azon az áron vételeznünk a sört, amennyiért az itallapon feltüntették.

Hol pénteki felár volt, hol magyarokat sújtó extra díj, máskor szimplán nem akartak visszaadni, és előfordult olyan eset is, amikor a pulton tárolt, el nem fogyasztott, aszott perecek huszonöt koronás felszámításában élte ki a leleményességét a csaposság.

Itt a sör árak - akár, mint valamilyen nagyáruházban - mindig kilencesre végződnek. 2016 nyarán nem negyven korona, hanem 39.90.- például a Pilsner Urquell. (Korábban volt 34.90, 35.90, és így tovább...). 2020 elején 44.90 az aktuális díjszabás...

Az U Vejvodů mindezek dacára népszerű hely a magyar turisták körében. Pilzenije elsőosztályú, ráadásul hajnalig nyitva tart. A konyha is kiváló, igaz az árakat is ehhez igazították, és szervizdíjat is felszámolnak. Viszont hajnali kettőig serénykednek a szakácsok, és ez olykor életmentő lehet Prága Óvárosában.

Az intézmény alapfunkcióját előnyben részesítő több száz szomjazó turista és a néhány helybéli egy igényesen berendezett, amolyan cseh óriás pubban inthet búcsút feleslegessé vált agysejtjeinek.

Amíg még nem késő, emlékeztetőül leírjuk: a hely Jan Václav Vejvodáról, az Óváros egykori polgármesteréről kapta a nevét.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh-, és nemzetközi konyha

Specialitás:

Házi cseh vadas, Müller úr kedvére (Domácí svíčková od paní Müllerové) 249. - CZK

Morva veréb, párolt káposztával, zsömlés knédlivel (Moravský vrabec, zelí, houskový knédlik) 249.- CZK

Megközelítés

A 2-es, a 9-es, a 18-as és a 22-es villamossal a Národni třída megállótól, vagy a "B" (sárga) metróvonal azonos nevű állomásától.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu