Sörözők

Dřevona

Libeň (U Libeňského pivovaru 14. )

Megközelítés

  • H-V: 10.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-07-21
Krakonoš 12°világos25 CZK

látogatások:

  • 2020. 07. 21.

Pár asztalos libeňi krimó! Boldog időtlenségben ragadt törzsvendégekkel, kiváló csapolt Krakonoš sörrel, egyszerű fapadokkal.

A béke és a nyugalom szigete. Na, és persze a sörfogyasztás örömeinek hódoló környékbelieké!

Ingujjban és rövidnadrágban érkeznek, évtizedes ismeretség alapján méri ki számukra a szokásos tizenegyes, avagy tizenkettes pivócskát a csapos. Testes, jó kedélyű férfiú a sörök értő kezelője, aki széles mosollyal teszi a korsót elénk is. Talán azt reméli, a környékre költözünk, és napi vendégei leszünk ezután. Bárcsak így lenne!

Egy élénkebb hölgy is akad a társaságban, aki kíváncsiságát nem leplezve új érkezőként szóba elegyedik velünk. Jó témát választ: jelentősen dicséri a Krakonoš sört, mi pedig nem tudunk nem egyet érteni vele, hiszen éppen ezért tértünk ide be a Dřevonába.

A sört méltató szavaknak egyébként is helye van e falak között, hiszen maga a műintézmény a Libeňi sörfőzdénél (U Libeňského pivovaru) nevű utcában található.

Valaha itt működött a kerületi sörfőzde, sőt, három évvel ezelőtt újjáéledt a sörfőzés hagyománya. Az utca elején a Pivovar Trilobit kezdte meg áldásos tevékenységét. Igaz, Trilobit a sörgyári kocsmája nem itt van, hanem jócskán arrébb, gyakorlatilag a város másik felében, Vršovice kerületben, a Francouzská utcában. A maláta édeskés és kellemes, vágyakat ébresztő illata azonban így is újra száll a környéken, és ez sem lebecsülendő!

Úgyhogy kérjük is a második kört, amelynek kirendelésével a kocsma teljes jogú polgáraivá válunk!

Bár kevesen ismerik, és még kevesebben jártak itt, a Dřevona mégsem magányában áll a libeňi kocsmarengetegben. Alig háromszáz méterre található tőle egy olyan hely, ahová egyre több magyar jön ki, ha egy igazán jó Svijanyt szeretne inni Prágában: a Restaurace Rokytky.

A szomszédos Pivovarnicka utcában további lehetőségként U Králů néven üzemel söröző. Dřevonától öt percnyi kellemes sétával pedig máris a híres Zenklova utcán találhatjuk magunkat, éppen azon a részen, ahol a Libeňi Kastély is megtekinthető.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Helyi kocsma, helyi erőknek, és szerencsés betérőknek.

Italok

Becherovka 35. - CZK

Konyha

Esetlegesnek tűnt az ételkínálat.

A sörkorcsolyákra azonban mindenképpen kérdezzünk rá!

Hasznos információk

Helyi kocsma, helyi erőknek, és szerencsés betérőknek.

Megközelítés

Villamossal a „Libeňský zámek" megállóig. Onnan öt perc séta. Vagy Uber.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu