Sörözők

Ferdinanda Malostranská (Kisoldali Ferdinánd Vendéglő)

Malá Strana / Hradčany (Karmelitská 18.)

Megközelítés

  • H-Sz: 11.00-23.00
  • V: 11.00-17.00!
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2014-05-27
Ferdinand Ležák světlý 11°világos29 CZK
Ferdinand Ležák světlý Premium 12°világos32 CZK
Ferdinand Sedm Kulí 13°félbarna32 CZK

látogatások:

  • 2014. 05. 27.

Sokéves összehasonlításban is az egyik legjobb prágai csapolt sört ittuk a Karmelitská utcában megbúvó Ferdinand sörözőben.

Igen, megbúvó, hiszen ahhoz, hogy rátaláljunk a pincesöröző bejáratára egy kínai csillár-, és ékszerbolton, vagy mi a csodán kell átverekednünk magunkat a Karmelitská utca 18. szám alatt található kapualjban.

A Károly-híd közelében, a Kisoldali tér látótávolságában található az egység, optimális malátabeviteli pont ez a városnézésben kitikkadt sörturisták számára. A terméskővel kirakott, ódon hangulatú, hűs pincében – az alkoholmenteset nem számítva - mindjárt öt fajta sörből választhatunk. Ha időnk és állapotunk engedi, kóstoljuk végig az összeset, ugyanis a Prágától alig ötven kilométerre lévő benešovi sörgyár valamennyi főzete megérdemli a figyelmet.


A söntésben kecsesen hajló boltívek alatt kecsesen hajló sörcsapok rejtik a tizenegyes és tizenkettes világos Ferdinandot, valamint a tizenegy fokos (öt százalék alkoholtartalmú) fekete sört. A csinos pincérlánytól rendelhetünk továbbá eggyel erősebb, azaz tizenhárom fokos Ferdinand Sedm Kulít. A „Hét Golyó” nevű félbarna sör a néhai Ferenc Ferdinánd Habsburg főhercegnek állít sajátos emléket, akit a legenda szerint nem kevesebb, mint hét találat ért az 1914-es szarajevói merényletben. Bárhogy is történt, a Malostranská Ferdinandában idén májusban csapolt Sedm Kuli volt az egyik legjobb sör, amit valaha kóstoltunk a cseh fővárosban. És akkor nem ejtettünk még szót a tizenöt fokos (hat és félszázalékos) sörkülönlegességről, az d'Este-ről, amelyet kilencven napon át érlelnek a benešovi sörgyár pincéiben.


A további Ferdinand söröknek sörkorcsolyákkal, kolbásszal, sültekkel, knédlis marhagulyással, grillezett szárnyasokkal ágyazhatunk meg az étlap tanúsága szerint.


Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a Kisoldali tér környékén sokak számára kihagyhatatlan bázispontot jelentenek az U Hrocha, az U Kocoura, vagy éppen az U Glaubicu sörözők, de ha erre járunk, kapcsoljuk magunkat bátran felfedező üzemmódba, és látogassuk meg a Malostranská Ferdinandát. Ha pedig ízlett a Ferdinand sör, üveges kiszerelésben vihetünk is magunkkal a további városnézéshez, praktikus, hármas csomagolásban.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh-, és nemzetközi konyha

Csípős pácban érlelt krinolin, paprikával és hagymával (Pikantní utopenec s paprikou a cibulí) 65.-CZK

Hasznos információk

Figyelem: vasárnap már délután ötkor bezárnak!

Megközelítés

12, 15, 20, 22-es villamos, "Malostranské náměstí" megálló.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu