AED-s Sörszlalom Žižkovban

Idén is - mint minden évben - megrendezték az Ady Endre Diákkör (AED) által szervezett hagyományos prágai Sörszlalomot. Tizenöt kocsma, több mint egy hektós összfogyasztás... Az első vendégírást köszöntjük honlapunkon!

A június 23-i Sörmaratonra a Facebook-on keresztül a pragaisorozok.hu is bejelentkezett, de technikai okok miatt nem tudott csatlakozni a mezőnyhöz. Ám búsulásra semmi ok, ugyanis az egyik szervező, Kristína Václavová frankó kis írást és fotókat is küldött. Íme:

- Jeles esemény ez a prágai magyarok, főként az egyetemisták körében. A Sörszlalom lényege, hogy Prága egyik kijelölt városrészében nem kevesebb, mint 15 (!) kocsmába „betévedjen“ a társaság, hogy megkóstolhassa az adott kocsma finomságait. Ebben az évben a žižkovi vendéglátóipari-egységek közül válogatták ki a szervezők a lehető legjobbakat. A rajt délután két órakor volt a Restaurace U Kozla-ban, ahol már elég szép számú társaság indította a szlalomot. Tizennégy fő volt a kezdet, ám a létszám egyre csak növekedett, ahogyan telt az idő. Olyan kocsmákat sikerült meglátogatni többek között, mint például a Merenda, az U Vystřelenýho oka, az U Vodoucha, valamint Osudová přítažlivost.

Idén a legszomjasabb-legszorgalmasabb söröskorsó-emelő külön elismerésben részesült: ő lett 2012 Szlalomkirálya! Többen is pályáztak erre a címre, ám végül holtversenyben két sörivó kapta a kitüntetést fejenként 17 (!) korsó sörrel. A harmadik helyezett is csak egy korsónyival maradt le a legjobbaktól.

Statisztikák azt mutatják, hogy az összes elfogyasztott sör több mint egy hekto, egészen pontosan 106 liter volt, amelyből 28,2 literrel a hölgyek is kivették részüket. A képek is azt bizonyítják, hogy ez a sörhabos szombat délután nagyon jó hangulatban telt el. Reméljük, ezúton is kedvet kaptok részt venni a 2013-as Sörszlalomon, mivel (remélhetőleg) jövőre is megrendezzük a szlalomot.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu