Sörözők

Minipivovar Nota Bene

Bezárt kocsmáink (Mikovcova 4.)

Megközelítés

  • H-P: 17.00-02.00
  • Sz: Zárva!
  • V: Zárva!
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2016-08-10
Pirát Světlá 11°világos szüretlen45 CZK
Pirát Světlý speciál 13°világos szüretlen50 CZK
Pirát Willamette APA 12°világos szüretlen59 CZK
Pirát Žitná IPA 15°világos szüretlen59 CZK
Pirát Tmavý Porter 14°barna szüretlen59 CZK

látogatások:

  • 2016. 08. 10.

Prága egyik népszerű, többcsapos étterme gondolt egy nagyot, és saját sörfőzdét indított útjára.

A Restaurace Note Bene évek óta igen népszerű, több csapos étterem a Legerova út Vencel-térhez közel eső szakaszán. Elsősorban külföldiek látogatják, és minden este telt ház van. Egyszer utcáról beeső vendégként mi is próbálkoztunk, de még egy álló sört sem sikerült meginnunk, asztalhoz ülni pedig lehetetlen vállalkozásnak tűnt. A tavalyi évben aztán gondoltak egyet, és az étterem melletti, pincehelyiségben kialakított pub részből - a Nota Bene Beer Pointból - sörfőzdét csináltak. Az itt készülő söröket pedig a „Pirát”-nak nevezték el.

A új prágai főzde fogadtatása meglehetősen vegyesre sikeredett. Az egyik legkomolyabb cseh online söroldal például nagyon zokon vette, hogy a nota benések nem tudták nekik megmutatni helyben a főzőüstöket, arra hivatkozva, hogy a belső udvarnak egy olyan részén helyezték el őket, amely a téli időszakban megközelíthetetlen. Ilyen és hasonló okok miatt többen magának a sörfőzdének a létét is megkérdőjelezték.

Aztán persze szépen lassan elcsitultak a kedélyek, és egymás után került fel a mértékadó szakportálokon a prágai sörfőzdék közé a Minipivovar Nota Bene. Ilyen előzmények után ejtettük meg a saját látogatásunkat, és azt kell mondjuk, kellemesen csalódtunk.

Szép és igényesen berendezett az egykori Beer Point, de, ami a legfontosabb: a sör is rendben volt! Nem bonyolítottuk egyébként túl a dolgot, egy sima tizenegyes szűretlent kértünk ki. A közepes testű, a torokban lefelé mégis nagyon könnyen utat találó pivócska az este egyik legkellemesebb meglepetése lett. Márpedig, ha a tizenegyes alapsör rendben van egy ilyen kis főzdében, akkor ott már nagy baj nem lehet.

A Nota Bene főzetei között található továbbá egy tizenkét fokos american pale ale (Pirát Willamette APA), egy tizenhármas borostyán (Pirát Jántorový Speciál), egy tizenöt fokos, rozsos ipa (Nota Bene Pirát Žitná IPA). A látogatói értékeléseken a legmagasabb pontszámot viszont a Nota Bene fekete söre kapja, és ez nem is csoda, hiszen egy porterről van szó, méghozzá a Pirát Tmávý Porterről. A háziak mellett akad a csapon vendég sör is, ráadásul a jobbik fajtából, általában a Pivovar Matuška, a Pivovar Kocour, vagy a Pivovar Únětice valamelyik kisüzemi terméke.

A Minipivovar Nota Benében a jó sörök mellé fesztelen és fiatalos hangulat társul, nem kell félni például, hogy leisszuk a terítőt, mert abrosz nincs is. Modern, vastag faasztalok mellett folyik a sör és a fogyasztás a téglás pincehelyiségben.

Őszre ígérik, hogy az éttermi részhez hasonlóan a Pivovarban is lesz állandó étlap, addig marad a konfitált marhaszegy, a házi burger, meg a forró kutya. A Prágába hétvégére érkező sörturistákat kellemetlen meglepetésként érheti, hogy a Minipivovar Nota Bene jelen állás szerint csak hétfőtől péntekig tart nyitva, délután öttől hajnali kettőig. A fenti étterem szombaton is működik, a helyi sörök itt is kóstolhatók, már csak a bevezetőben említett előzetes asztalfoglalással kell megbirkóznunk.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Néhány nemzetközi fogás

Konfitovaný bůček s coleslaw salátem - 175.-CZK (Marhaszegy káposztasalátával).

Hasznos információk

Hétvégén zárva tart!!

Megközelítés

Metró: Piros "C"-jelű metróvonal I.P. Pavlova állomás

Villamos: 4, 6, 10, 11, 13, 16, 22, 51, 53, 55, 56, 57, 59-es járat: I.P. Pavlova megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu