Sörözők

Výčep Soukenická (Soukenická söntés)

Bezárt kocsmáink (Soukenická 17.)

Megközelítés

  • H-V.: 10.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2010-02-17
Kozel světlý 10°világos25 CZK

látogatások:

  • 2010. 02. 17.

(ÁTALAKULT: lásd lent.) Ilyen kocsmából kellene minél több a belvárosban! A málló vakolatú ház, a lépcsős bejárat, a bentről gyéren pislákoló „fényreklám” mentes mindenfajta hivalkodástól, úri ficsúrságtól.

A Výčep Soukenická egyszerűen és szerényen kínálja magát a sörturisták számára. Belépve azt kapjuk, amit reméltünk: kérges könyökű törzsvendégek támasztják a pultot, elmerengve forgatják a karjukhoz nőtt söröskorsókat. Olyanok, akár valamilyen különös sörrobotok: az emberi szövethez csillogó üveg-póttagok kapcsolódnak. Az ivó-alkalmatosságok szemlátomást a szívükhöz nőttek. A krigliket szigorúan csak a légtelenítés idejére engedik át a csaposnak.

A „csapos” egyébként egy fiatal pincérlány, aki maga is a vendégek között foglal helyet. Bizonyára így értesül leggyorsabban az újabb rendelésekről, és egyúttal a sör minőségét is folyamatosan ellenőrizheti. A belső helyiségben két igen komoly figura ül. Haladó sörszemináriumukon meghatározó szerepet töltenek be a feles pálinkák. Tálcázni kell az asztalukról a stampedlis göngyöleget. Hátunkat a világos barna lambériának támasztva, a párás korsót kézbe véve mi is belesimulunk a környezetbe. Micsoda csodára leltünk rá már megint Prága közepén!

Frissítés (2018. február 2.): A Staropramen sört előbb Kozelre váltották, majd újra átalakult a kiskocsma. Jelenleg Pivnice V Soukenické néven a Pivovar Hostomice söreit árulják. Nyitvatartás: H-V: 14.00-23.00.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Nincs konyha

Megközelítés

Gyalogosan az Óvárosban, vagy az 6-os, 8-as, 15-ös, 26-os villamos "Dlouhá třída" megállójától

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu