Sörözők

Planeta Žižkov ( Žižkov Bolygó)

Žižkov (Tachovské náměstí 1.)

Megközelítés

  • H-Sz: 11.00-01.00
  • V: 11.00-24.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-09
Gambrinus Nefiltrovane 12°világos szüretlen37 CZK
Kozel světlý 10°világos39 CZK
Kozel černé 10°barna41 CZK
Pilsner Urquell 12°világos49 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Frankó kis bár található Tachovské náměstín, a neve: Planeta Žižkov. Ezen a bolygón baráti áron töltik meg a korsónkat szűretlen Gambrinusszal.

Sokak szerint Prága Žižkov kerülete egy külön bolygó, az itt élők pedig ennek fura lakói. Ennek a vélekedésnek állíthat emléket a Planéta Žižkov elnevezése.

Több, mint szimpatikus söröldéről beszélünk. Az egység falait a vendégek filccel, szénceruzával felskiccelt rajzai, üzenetei, aláírásai díszítik.

Többek között Portugália, Franciaország, Új-Zéland, Oroszország, Anglia, Olaszország és Spanyolország lányai és fiai érezték itt jól magukat prágai városlátogatás ürügyén, de akad magyar vonatkozás is. Az egyik ablak mellett egy „Hársfa utca” feliratú tábla hirdeti, hogy Attila kései utódai is felfedezték már a helyet.

Szűretlen Gambrinust, Pilsner Urquellt és Fénix búzasört csapolnak. A szűretlen Gambrinust több mint pénztárcabarát áron, huszonhét koronáért. Gyakran kapható a kiváló Master sör félbarna változata is. Amikor leadjuk a rendelést, kérdezzünk rá, hogy éppen van-e.

Fiatalos a hely, jellemzően prágai ifjak és külföldiek tanyája. Ennek megfelelő az ételválaszték is. Klasszikus cseh fogásokat itt ne keressünk, még a déli órákban kapható napi menüben sem. Sült csirke, rántott sajt, grillezett zöldségek és különböző tészták uralják a kínálatot. Azért a negyed kilós grill tarja életben tar(t)ja a koleszterin függőket is.

Minden szombaton valamilyen speciális ebédajánlattal készül a séf, vasárnaponként pedig többek között házi burgonya salátával körített, tésztában sült csirkével várják a vendégeket.

Aki a kötelező Becherovka mellett más égetett szeszes italokkal is megismerkedne Prágában, több mint húszféle rum közül választhat, de tetszetős a whisky kínálat is. A biztonság kedvéért a cseh barack és szilvapálinka szintén kapható.

Egy légtérben szuszog és él a sokszínű kocsma, esténként ritkán fordul elő, hogy két egymás melletti asztalnál ugyanazon a nyelven beszéljenek. Májustól a téren egy kellemes terasz is üzemel, megduplázva az intézmény befogadó képességét.

A teraszon üldögélve és a hasunkat vakargatva átnézhetünk a tér másik oldalán üzemelő U Slovanské Lípy (Szláv Hársfa) ivó irányába, ahol kilenc fajta vidéki sört csapolnak, hetente változó felhozatallal. Lehet, hogy a bent látott „Hársfa utca” táblát is oda szánták eredetileg, csak ott nem engedték kitenni, vagy a Žižkovi Bolygó elvitte a pálmát a szemben lévő szomszédtól.

A Planeta terasza mellett feltűnő nagy és sötét lyuk nem medvebarlang, hanem a Žižkov és Karlín városrészeket összekötő gyalogos-kerékpáros alagút. Bátor sörvitézek fedezzék fel azt is! Ha átérnek a túloldalra, a jutalmuk az U Tunelu (Az Alagútnál) vendéglő lesz, ahol nyolcfajta Konrad sörrel fogadják a sörbarátokat.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Nemzetközi ételek

Marhapörkölt, kenyérrel (Hovězí guláš, chleb) - 175. CZK

Sült csülök (Pečené koleno) - 249. CZK

Megközelítés

Busz: 133, 175, 207, 509-es járat Tachovské náměstí megálló.

Legközelebbi villamos megálló: Lipanská: 5, 8, 9, 15, 26, ill. az éjszakai 95, 98-as villamos.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu