Sörözők

Pivovar Boršov (korábban:Pražský most u Valšů) (Prágai híd a Valšnál)

Nagyobb térképre váltás

Bezárt kocsmáink (Betlémská 5.)

Megközelítés

  • H-P. 11.00-23.00
  • Sz-V.: 12.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2010-04-16
Pražský most světlé 12°világos48 CZK
Pražský most tmavé 12°barna48 CZK
Malý Rohožec (Skalák) světlé 11°világos35 CZK
Malý Rohožec (Skalák) tmavé 13°barna35 CZK

látogatások:

  • 2010. 04. 16.

Kitapintható orosz befolyást érzünk a 2008 tavaszán megnyílt óvárosi sörfőzdébe belépve. És nem csak a cirill betűs étlap okán.

Úgy tűnt, délben főként Prágában élő, tehetősebb orosz nyugdíjasok kanalazzák a napi ajánlatot. No, de mindegy, a sörhöz ennek nincs sok köze. A pultnál tizenkettes Pražský most světlé-t és tmavét kérhetünk. Ajánlott is ez a sorrend, a Valsů szűretlen világosa is egészen kellemes, a barna pedig még jobban megállja a helyét.

Érdekes módon a helyben főzött sörökett egy kis vidéki főzde termékével versenyeztetik. Csapolva kapható ugyanis az észak-csehországi Malý-Rohožec Skalák névre hallgató tizenkettes világos és barna árpaleve. Sőt, az ugyanerről a vidékről származó Březňák sörrel is megismerkedhetünk.

Az öt hektoliteres kapacitású minifőzde az u Valsů pincehelyiségében tekinthető meg: csillog-villog, mintha éppen most állították volna üzembe.

Megtippelni sem merjük, hogy a tulajdonosok mennyi pénzt áldoztak a gótikus stílusban kialakított és berendezett kétszintes egységre, de hogy nem fukarkodtak az biztos. Már csak egy kis lelket kellene valahogy belecsempészni a vendéglátóipari egységbe. Újabb sörök elfogyasztásával persze ezen is lehet segíteni.

Belépéskor és távozáskor figyeljünk, az ajtó ugyanis nem mindig csukódik rendesen. Ha pedig huzatot generálunk, a felvágott nyelvű pultos kisasszonyok ezt kíméletlenül szóvá teszik.

2017-ben nevet változtattak, ekkor lettek Pivovar Boršov. Az új névhez új sörök is dukálnak, a Boršov söröket próbára ajánljuk az erre járóknak.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Azon a világos sörön még dolgozni kell, a felszolgálók pedig lehetnének kedvesebbek

Konyha

Cseh-, és nemzetközi konyha

Specialitás: Cseh fokhagyma leves sajttal, pirítóssal (Česneková se sýrem a krutony) 35.- CZK,

Sült szafaládé, sörben párolt káposztával (Špekáčky pečené) 85.- CZK

Megközelítés

A "Narodní divadlo" megállóig: 6, 9, 17, 18, 22-es villamos

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu