Sörözők

Hospůdka Obyčejný svět - Malá Strana - (Hétköznapi Világ Kisvendéglő - Kisoldal)

Bezárt kocsmáink (Josefská 1.)

Megközelítés

  • H-V: 11.30-24.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2018-02-03
Černá Hora Kvasar 14°világos38 CZK
Rychtář Natur 12°világos38 CZK
Černa Hora Velen 12°világos szüretlen38 CZK
Lobkowicz Démon 13°barna39 CZK
Lobkowicz 12°világos45 CZK
Flying Cloud IPA 14°félbarna39 CZK

látogatások:

  • 2018. 02. 03.

(Egy kínai gyors ütötte el 2018. őszén...) Él(t) a remény a Kisoldalon portyázó kóbor sörisszák számára, hogy este hét után szabad asztalt találjanak egy jó helyen. Vinohrady városrészből a Kisoldalra, a Josefská utca 1. szám alá költözött a Hospůdka Obyčejný svět.

 

Zegzugos sörpince, egyben étterem várja a kis Josefská utcába tévedőket a Károly-hídnál. Lobkowicz fényreklám igazít útba a pontos helyszínhez. Egyesével lehet behatolni a szűkös utcafronti bejáraton. De ugyan hova is sürgősködnénk, amikor bent elsőként félhomály és meredek, lefelé tartó lépcsősorok fogadnak. Kimondottan előnyére válik a Hétköznapi Világnak, hogy nem látványos turistacsalogató ivó, ezért nem sokan találtak még rá. Itt kevés az esély arra, hogy csalódott arccal kell kifordulnunk péntek este, mert nincsen már egyetlen szabad hely sem.

Igaz, legutóbbi látogatásunkkor mi még csak asztalhoz sem ültünk le. Némi tömeghatást keltve négyen megszálltuk a három bárszékes kis söntést, hogy a lehető a leghamarabb jussanak el hozzánk a frissen csapolt sörök.

A választék hangulatjavításra alkalmas: Lobkowicz Prémium világos és Lobkowicz barna Démon, Rychtář Natur, méz hozzáadásával készülő Černa Hora Kvasar, Černa Hora Velen búzasör, és egy nem túl markáns, Flying Cloud névre hallgató IPA, valamint egy vendégsör szerepel a kínálatban. A sörárak nagyon is elfogadhatónak mondhatók itt a Kisoldalon: 2018. elején harminckettő és negyven korona között tanyáznak. (Érdekes módon a négy decis pohárba csapolt pivók tartoznak a drágább árkategóriába.)

Fél ház volt, amikor tiszteletünket tettük. Betévedt, itt ragadt kisebb és fiatal sörtársaságok öblögettek komótosan szétszórva a különböző helyiségekben, mintha aznap este már nem is volna semmi dolguk, még annyi se, hogy a következő kocsmáig átsétáljanak. Könnyen lehet, hogy sétáltak már aznap eleget.

A sokadik sörön és egy kiadós vacsorán voltunk túl, így nem kérdezősködtünk ételek ügyében, de az egység honlapján figyelemre méltó választékkal kecsegtetnek. A bendőbe való kiválasztásakor ugyanakkor az étlap már eszünkbe juttatja, hogy a Károly-híd közelében járunk. A készételek közül a sörgulyás (sörpörkölt) és a cseh vadas sem éppen olcsó: kétszázhuszonöt korona. A barna sörön sült első csülökhöz – amelynek ára közelíti a háromszáz koronát - viszont adnak egy ingyen sört is, ha felmutatjuk a szükséges tickettet.

Aki olcsóbban szeretne itt enni, nézzen be napközben dél körül, hiszen a déli órákban felszolgált napi ajánlatok száztíz korona körül alakulnak.

Összességében örülünk a Hospůdka Obyčejný svět kerületváltásának. Új célponttal bővült a Malá Strana kocsmavilága. Ráadásul a Hétköznapi Világ régi címén (Vinohrady, Korunní utca 96.) is tovább működik egy kocsma, így Prága egyetlen szeglete sem marad betevő sör nélkül.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Italok

Üveges belga sörök: Barbar, Kasteel Tripel, Delirium Tremens, Pink Killer stb.

Konyha

Cseh- és nemzetközi konyha

Cseh vadas, többféle knédlivel (Svíčková na smětaně, variace knedlíků) 225. - CZK

Hasznos információk

A hospůdka weboldalán bárki ajánlhat olyan ételt az étlapra, amit hiányol a jelenlegi kínálatból: http://www.obycejnysvet.com/

Megközelítés

12, 15, 20, 22-es villamos, "Malostranské náměstí" megálló. Onnan gyalog visszafelé, a Moldva irányába.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu