Sörözők

Beer Museum (új) (Sörmúzeum - új)

Staré Město (Smetanovo nábřeží 22.)

Megközelítés

  • H-V: 12.00-03.00

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Új helyszínen várja kitikkadt látogatóit a prágai Beer Museum egyes számú kirendeltsége. Az Óvárosi Dlouha utcából a Károly-hídhoz, a Moldva partjára költöztek. Cím: Smetanovo nábřeží 22.

A lényeg – mondhatni – változatlan: továbbra is harminc pipából csapolják a válogatott cseh kisüzemi és kézműves söröket a Beer Museumban.

Amikor az előző hely még 2010-ben megnyitott, kezdetben konyha sem működött, most viszont már hangsúlyos módon „gastro pub”-ként definiálják magukat a Beer Museumban és büszkék is erre. A korábbihoz képest alapvetően csehes irányba mozdult el az étlap. Gulyás, knédli, sült csülök és kacsa fér meg egy lapon a burgerekkel és salátákkal.

Persze nemcsak a helyszín és az étlap más: a sörárak és a személyzet is változott. Az előbbi érezhetően emelkedett (mint egyébként szinte mindenhol a városban), az utóbbi szimplán kicserélődött.

Szintén újdonság, hogy a környékbeli helyekhez hasonlóan jó közepes hangerővel, folyamatosan szóló zene kíséretében fogyaszthatjuk söreinket.

Ettől aztán kicsit olyan a hangulat, mint a szomszéd lány házibulijában. A jó időben az emberek folyamatosan ki-be járkálnak, miközben egyre csak babrálják az okost, a teraszon pedig beszélgetnek és dohányoznak. Akadnak vendégek, akik a bejárati lépcsőn üldögélve mélázva bámulják a Károly-hídra tartó forgatagot, szünetmentes dehidratálás mellett persze. Többeknek szemmel láthatóan hosszúra nyúlt az előző este. De sebaj, majd erőre kapnak, ahogy kicsit lejjebb megy a Nap, és fogyni kezd az ereje…

A BM belső elrendezése viszont gyakorlatilag maradt a régi: a harminc pipának helyet biztosító több méteres, impozáns csaphíd a központi elem, e köré szerveződik az élet. Az ablakoknál sorjázó megemelt bárszékekről szép a kilátás, kattognak is a fényképezőgépek két korty között. Aki igazán közel kerülne a sörökhöz, az rögtön a söntéshez is ülhet.

A földszint másik, kisebb termében négyfős asztalokhoz telepedhetünk, itt lehet a legkényelmesebben enni. Van még ezen kívül egy emeleti rész is, ha a földszint megtelik. Márpedig megtelik, mert igazán központi helyen sikerült az újranyitás. Szerencsére egészen hajnali háromig él a remény, hogy leülhetünk egy szabad asztalhoz, eddig tartanak ugyanis nyitva.

A Beer Museum második számú üzemegysége továbbra is változatlan formában működik Vinohrady kerületben, a Náměstí Míruról (Béke térről) nyíló Americká utcában.

A múzeumosok azt tervezik, hogy a nemzetközi porondra is kilépnek, és sörtárlatokat nyitnának több európai városban, ezzel is öregbítve a cseh kisüzemi sörfőzés hírnevét. Amíg ez megtörténik, részünkről megfelel a prágai Moldva-part is, ha az Óvárosban jövet-menet rákóstolnánk valami izgalmas cseh sörritkaságra.

 

 

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh-, és nemzetközi konyha

Cseh marhapörkölt, zsömlés knédlivel és frissen szórt hagymával (Hovězí guláš s houskovým knedlíkem a cibulí) 175.-CZK

Utopenec (hagymás-ecetes krinolin - hideg sörkorcsolya): 35. - CZK

Hermelín (pácolt camembert sajt) 89. - CZK

Hasznos információk

A hét minden napján hajnali háromig nyitva

Megközelítés

Villamossal: 2-es, 17-es, 18-as, és az éjszakai 93-as járat, "Karlovy lázně" megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu