Sörözők

Pivotéka Pivo a párek (Sör és virsli)

  • H-P: 14.00-22.00
  • Sz-V: 16.00-22.00

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Sörbolt és söröző praktikus egyvelege nyílt meg a közelmúltban Vinohrady kerületben. A Sör és virsliben csapolt vidéki leveket kortyolhatunk és falatozgathatunk is, miközben összeállítjuk az otthoniaknak szánt segélycsomagot.

Eddig az ember jobbára valamelyik prágai Billa áruházban, vagy útközben hazafelé a brnói Olympia bevásárlóközpontban, illetve a mellette lévő brnói Tescoban intézte el az otthonra szánt sör beszerzését, most már akad egyéb lehetőség is. Ilyen például a Pivo és párek Pivotéka!  

Belépve rögtön szembesülünk vele, hol is járunk. Az első helyiségben mindjárt ott sorakoznak az elvitelre váró üvegek, sörösládák. Tíz-tizenkét márka negyven-ötven féle söre kapható, ez már elég ahhoz, hogy összeállítsunk egy csinos kis válogatást. A Pivovar Chotěboř termékei mellett többek között Konrád, Herold, Žubr, Holba, nová pakai, Eggenberg, Támbor és Hubertus sörök közül válogathatunk. Gyűjtők figyelmébe ajánljuk, hogy többféle pohár és korsó szintén megvásárolható.

És hogy legyen mit falatozni otthon a söröcskék mellé, arról a feltöltött hűtők gondoskodnak: rendkívül gusztusos pácolt camembert sajtokkal, kolbászokkal, cseh disznósajtokkal, virslikkel, ötliteres dunsztos üvegben érlelt krinolinokkal vannak megrakva a polcaik.

A Pivo és párek nagy előnye, hogy négy-öt fajta vidéki sör csapolva is kapható, és azt helyben is el tudjuk fogyasztani. Beljebb ugyanis két kisebb helyiség, és tavasztól-őszig egy kerti terasz is várja a szomjazókat. Ám további meglepetésekkel is rendre szolgál a Sör és virsli. Aznap például, amikor ott jártunk, akcióztak: nyolc (azaz nyolc) koronáért adták a korsó rohozeci sört. Biztos, hogy szerencsénk volt, mert ennél olcsóbb sört aligha ihattunk volna másutt a városban.

A pultban egyébként maga a tulajdonos áll, aki egy személyben csapol, csomagol, felszolgál és süti-főzi a sörök mellé a grillkolbászt és a virslit. Aki rendes vendég, és szépen fogyaszt, annak Pivo a párek matricát ad ajándékba.

Érdemes észben tartani, hogy télen csak délután nyitnak ki, nehogy délelőtt tévedjünk oda, és spontán kocsmakeresésre kelljen indulnunk a környéken. Jajj, te jó ég, mi is történne akkor...

Frissítés: Örömmel jelentjük, hogy a Pivotéka Pivo a Parek megnyitotta második üzemegységét is, Žižkov kerületben, a Bořivojova utca 58-as szám alatt.

Akik esetleg további prágai pivotékák felkeresését is tervezik, megtehetik, hiszen a kínálat egyre bővül.

Az olyan úttörő helyek mellett, mint a holešovicei „Pivní galerie” (U Průhonu 9.) vagy a Pivovarský Klub (Křižíkova 17.) akadnak viszonylag újdonsült sörbolt-sörözők. Ezek közül álljon itt még néhány:  Zlý Časy Pivkupectví (Čestmírova 5.), Pivotéka Pivní Rozmanitost (Korunní 10.), Galerie Piva (Krymská 36.), Pivoobchod (Jana Želivského 2.), Cheesy Mark's (Račiněveská 190.), Pivní Mozaika (Náměstí Dr.Václava Holého 12), Pivní tvrz (Ledvinova 86.), Kárlovství Piva (Bubenecská 33.), BeerGeek Pivotéka (Slavíkova 10.), Pivotéka Černy Most (Bobkova 19.), valamint a Base Camp (U Studánky 27.).

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Sörkorcsolyák

Pikáns kolbászka (Pikantní klobáska) - 55. CZK

Főtt virsli (Párek) - 55.CZK

Pácolt (hagymás-ecetes) krinolin (Utopenec) - 65. CZK

Cseh disznósajt (Tlačenka) - 65. CZK

Hasznos információk

Figyelem! Hétvégén csak délután kettőkor nyit!

Megközelítés

Villamos: 10, 16, 51-es, Perunova megálló, illetve 11, 23-as: Jiřího z Poděbrad megálló

Metro: Zöld "A" vonal: Jiřího z Poděbrad megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu