Pivotékák

Pivkupectví (Sörösbolt)

Nusle (Čestmírova 5.)

Megközelítés

  • H-P: 12.30-20.30
  • Sz-V: Zárva!

látogatások:

  • 2016. 03. 05.

Cseh, belga, angol, német, spanyol, norvég, skót, dán, holland, francia, ír, olasz, amerikai, sőt, új-zélandi sörök lelőhelye ez a sörtéka Nusle kerületben.

A szomszédjában működik a cseh főváros legnagyobb csapolt sör kínálatáról híressé vált, ikonikus Zlý časy (magyarra fordítva legnkább talán Cudar idők a neve) ivoda, ahol teljes üzemben 48 (!) pivót csapolnak három helyiségben.

Ez a jelenlegi rekord a prágai multi tap helyek között. Már önmagában ezért is érdemes ide kijönni a belvárosból, negyed órás kellemes villamosozással kivitelezhető.

Csak arra figyeljünk, nehogy elvesszünk a sörök nagy sokaságában, és a kóltolgatásban, maradjon legalább jártányi erőnk. Mert akad itt még feladat bőven.

Ha valaki például magához szólítaná kedvenc sörét üvegesben is, nincs más dolga, mint átlépni a sörtékába, ahol raktárnyi mennyiségű szomjoltó közül válogathat kedve szerint.

A sörtéka aktuális kínálatáról a Zlý časy honlapján (http://www.zlycasy.eu/) lehet tájékozódni. A mindössze tizenhét koronás rohozeci világos ászoksörtől az ötszáz (!) koronába kerülő Brew Dog „D” Imperial Stoutig sokfajta típusú, és árkategóriájú pivócska kapható, érdemes benézni.

Az egyetlen problémát a sörturistáknak az jelentheti, hogy hétvégén (szombaton és vasárnap) zárva tart a Pivkupectví.

A többi napon (hétfőtől-péntekig) délután fél egytől este fél kilencig lehet csemegézni a sörök között.

Legyünk előrelátóak: próbáljuk ki egyszer, milyen érzés lehet, ha már rögtön az érkezésünk napján - hétvégi kiruccanás esetén, mondjuk pénteken - bevásároljuk az otthonra, a barátoknak és családtagoknak szánt sörvásárfiát.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Konyha - eggyel arrébb

Itt csak folyékony kenyérrel szolgálnak. A szomszédos sörözőben azonban belakmározhatunk.

Megközelítés

Villamos: 6, 11, 18, 24-es járat: "Náměstí Bratří Synků" megálló

Busz: 193-as járat: Náměstí Bratří Synků megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu