Sörözők

The PUB Smíchov (Smíchovi Pilsner Unique Bar)

Smíchov (Nádražní 7.)

Megközelítés

  • H-Cs: 11.00-23.00
  • P: 11.00-02.00
  • Sz: 15.00-23.00
  • V: ZÁRVA
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-09
Pilsner Urquell 12°világos51 CZK
Kozel černé 10°barna51 CZK
Řezané 11°vágott51 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Most pedig képezzük ki magunkat önellátó csapossá! Látogassuk meg valamelyik prágai Pilsner Unique Bar-t, ahol minden vendégasztal közepén van egy négyágú csapolófej, így magunknak húzhatjuk le a kiváló pasztörizálatlan, tartályos pilzenit!

A prágai Pilsner Unique Bar-ok (PUB-ok) történetéről már az óvárosi üzemegység bemutatásakor írtunk, azóta viszont eltelt jó néhány év, így éppen ideje volt becserkészni egy újabb példányt. A Smíchov kerületire esett a választásunk.

A helyszín a Nádražní utca, vagy inkább út, amely gyakorlatilag sörben fürdik minden nap. Itt működik a Staropramen Sörgyár, a híres Angyal (Anděl) étterem és söröző, valamint a roppant szimpatikus, A Mérleghez (U Váhy) címzett kiskocsma is - hogy csak a legjobbakat említsük. Annyira sok errefelé az ivó, hogy amikor egy alkalommal itt szálltunk meg, és kocsmázni indultunk, két villamosmegállónyi távolság megtétele után csaknem vissza kellett fordulnunk a panzióba, olyan erősre sikerült a kezdés. Pedig minden helyen csak egy sört ittunk.

Na, de térjünk rá a The PUB Smíchovra, elvégre is ezt ígértük!

Egy hatalmas, több méter magas pincehelyiség nyelte be a sörözőt, ezúttal a szó szoros értelmében a Nádražní út 7. szám alatt. Hangulatos a környezet, a vendégtér pedig ezen az estén szellős, minden második asztalnál ülnek. Mi is kiválasztunk magunknak egyet, a 6-os számút.

A szerviz itt gyakorlatilag abból áll, hogy a felszolgáló kihozza a jó előre behűtött, üres pilzenis korsókat, majd megkérdezi, tudjuk-e kezelni az asztalba épített sörcsapot. Ha bólintunk, hogy igen, akkor már megy is tovább a dolgára. Azért azt még hozzáteszi, hogy csapolás előtt mindenképpen öblítsük ki hideg vízzel a korsót. Elöblítjük.

Akármilyen rutinos is az ember, ezekkel az automata csapokkal nem egyszerű megkímélni a korsót a túlzott habtól, ezért legyünk körültekintőek, és koncentráljunk. Ha pedig úgy hozza a helyzet, őszintén röhögjünk a magunk, és a túratársaink sutaságán. A csapfejre szerelt számláló, úgyis minden csepp áthaladását rögzíti, legyen is bármilyen a végeredmény.

Nekünk első próbálkozásra egy pofás darabot sikerült legyártanunk: a hab a korsó peremén kacéran felül emelkedik, sűrű, de nem túl vastag, éppen elegendő, ráadásul szinte harapható. A kijelző megerősíti, jól dolgoztunk: kiírja ugyanis, hogy 4,7 deciliter sört sikerült a kriglibe juttatnunk. Első húzásra ez teljesen korrekt teljesítmény.

Bejárattal szemközti falon nyomon követhetjük, hogyan áll a többi társaság. A legtöbbet fogyasztó asztalokat ugyanis – „Top 10 Tables” felirattal – feltüntetik egy kijelzőn, méghozzá piramis alakzatban. Legfelül, a piramis csúcsán természetesen a legtöbbet ivók szerepelnek. Látszik, hogy csendeskés hétköznap este van. A pillanatnyi állás szerint az 5-ös asztal vezet húsz korsóval. Pedig lassan már tíz óra. Sebaj, lesz ez még jobb is!

A csapfej kijelzőjén számozott gombok is találhatók, ezek segítségével kiválaszthatjuk a nekünk leginkább megfelelő nyelvet a program kezeléséhez, például az étlap elolvasásához, aztán egy másik gombbal leadhatjuk a rendelésünket, egy másikkal pedig jelezhetjük azt is, ha fizetni szeretnénk.

Bár egy ötödosztályú külvárosi kiskocsmára és a nagy hasú, morgós csaposára nem cserélnénk el a helyet, a The Pub-ok alapkoncepciója kétségtelenül ötletes, a társasági önellátó sörcsapolás pedig kifejezetten jó buli.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Italok

Becherovka (0,4 dl): 49.-CZK

Konyha

Nemzetközi ételek, és néhány cseh fogás

Pácolt hermelín sajt (Nakládaný hermelín) - 85. CZK

Pácolt, ecetes-hagymás krinolin (Utopenec) - 85. CZK

Marhahúsleves csipetkével, hússal és zöldséggel (Vývar s nudlemi, masem a zelenonou) - 55. CZK

Sült sertésoldalas BBQ szósszal (BBQ vepřová žebra) - 265. CZK

Hasznos információk

A nyitvatartás érdemel némi figyelmet. Vasárnap zárva tartanak, a hét másik hat napján pedig öt különböző nyitvatartási idővel dolgoznak...

Megközelítés

Villamos: 4, 5, 7, 12, 20, és az éjszakai 94-es járattal: "Na Knížecí" megálló.

Metró: Sárga (C jelzésű) metróvonal: Anděl állomás. Onnan 500 méter gyalog.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu