Sörözők

U Bubeníčků (A Kisdobosokhoz)

Nagyobb térképre váltás

Bezárt kocsmáink (Myslíkova 8.)

Megközelítés

  • H-V.: 11.00-23.30
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2009-11-25
Pilsner Urquell 12°világos38 CZK
Kozel černé 10°barna28 CZK
Master polotmavý 13°félbarna33 CZK

látogatások:

  • 2009. 07. 12.

(2018. elején felújítás miatt átmenetileg zárva! És ez az átmeneti felújítás 2018-ban már harmadik éve tart..) Bár különlegességre vágyó gasztrokibicek nagy bánatára a lópörkölt lekerült az U Bubeníčků étlapjáról, érdemes útba ejteni ezt az újvárosi vendéglőt. A Makkhoz címzett söröző sincs innen messze, eltölthetünk néhány kellemes órát a környéken.

A Myslíkova 8. szám alatt található házat már messziről fel lehet ismerni: a homlokzatát alaposan kipingálták. Az utcafront gyakorlatilag egy óriásfreskó. Egy katonazenész a dobján üldögélve egy literes söröskorsót - tuplákot - pihentet a combján. Valószínűleg jót húzott belőle, mert hatalmas harcsabajszát elégedetten törölgeti. Kollégája még lelkesen üti mellette a bőrt, de a kocsmába lépve szembesülnünk kell a katonazenészek elkerülhetetlen sorsával: két újabb „kisdobos” aléltan – valószínűleg sörmámorban – terül el a hangszere mellett. Számukra egy darabig véget ért a zajkeltés.

Számunkra viszont csak most kezdődik! Stramm faasztaloknál foglalhatunk helyet. Kérhetünk Gambrinust és Prazdrojt is. Utóbbit ezer literes tartályokból csapolják a kedves vendégeknek, ami mindig garancia a jó minőségre. És ha már bele lendültünk, rendeljünk egy-egy Becherovkát. A csinos pultos lány mosolyogva hozza valamennyi szomjoltót. Az ablak melletti asztalok inkább vendéglőre hajaznak, a belső, fal mellettiek, kocsmára. Valószínűleg azért, hogy mindenki otthon érezze magát. Van ezenkívül kerthelyiség és egy külön terem is.

A falakon pikáns jelenetek. Egy hal éppen egy dús keblű hölgy dekoltázsába ugrik, aki ezen nagyon meglepődik. Arrébb egy kacéran előrehajoló lány alakját álmodta meg a mester. Feltűnik két méretes férfi nemi szerv is, pontosabban annak látszó hengeres tárgy. A bukolikus képi motívumok megfejtéséhez nincs szükség Da Vinci kódra. A söntésben van egy frankó talponálló rész, ahol felhajthatunk még egy „sunyi állóval”, amíg társaságunk asztalt bont. A Kisdobosok jelszava: a vendég a háznál, öröm a háznál! Tegyük próbára őket!

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh-, és nemzetközi konyha

Specialitás, lópörkölt hiányában...: Sertéshús csíkok plzeni sörön, fokhagymával és hagymával készült "sörfőzdei veréb" házi knédlivel és párolt fehér káposztával 145-CZK Pivovarský vrabec z vepřových špalíků, pečených s plzeňským ležákem, česnekem a cibulí, podávaný s domácím knedlíkem a dušeným bílým zelím 145-CZK

Hasznos információk

Napi menü 11.00 - 16.00-ig kapható, ha pedig nagyon elfáradnánk, az emeleten panzió áll rendelkezésünkre

Megközelítés

Megközelítés: Az 5-ös villamossal a Myslíkova utcai megállóig, illetve a "B" (sárga) metróval a Karlovo náměstí-ig

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu