Sörözők

Hostinec U Tunelu (Vendéglő az Alagútnál)

Karlín (Thámova 1.)

Megközelítés

  • H-P: 11.00-23.00
  • Hétvégén (Sz-V): Zárva!
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-03
Konrad vratislavický ležák 11°világos37 CZK
Konrad světlý ležák 12°világos38 CZK
Konrad Ćervený král 12°vörös/ír tipusú37 CZK
Konrad spytihněv 14°világos41 CZK
Konrad Svatopavelské 16°félbarna43 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Békebeli vendéglő, házias konyhával, nyolc fajta csapolt Konrad sörrel és egy rendkívül izgalmas helyszínnel.

A cseh tunel szó magyarul alagutat jelent. És valóban: a most feldicsért söröző a Vítkov hegy gyomrában húzódó, Žižkov és Karlín városrészeket összekötő gyalogos alagút bejáratánál található, a karlíni oldalon.

A legendás kocsmaállománnyal büszkélkedő Žižkov kerülettől nehezen szakad el a kocsmajáró magyar, de érdemes, mert a Kilőtt Szemtől, vagy éppen az U Slovanské Lípytől az alagútnak hála csak pár perces séta az Hostinec U Tunelu.

Békebeli hangulatot áraszt ez a söröző. A vendégtérben száraz akácfával rakják a míves antik sparheltet. Ezen tartják forrón a konyhában elkészített leveseket és készételeket. Akinek kedve van hozzá, akár óvatosan a fazekakba is bekukkanthat rendelés előtt. Az ételeket antik porcelán tányérokon szervírozzák, a fonott kenyeres kosarakból elsőosztályú pékárú mosolyog. Megadják tehát a módját a vendéglátásnak.

Mindegy, hogy csak egy egyszerű sárgaborsó főzelékről van szó - az étterem saját töltésű sült kolbászával persze- , sztrapacskáról, netán galamblevesről, vagy desszertként kalácsról, házi almás pitéről, itt a fogások olyan gusztusosak, hogy szinte megszólalnak. A szezonális étlap viszont rövid, mi több: kurta! A mennyiség helyett a minőségre helyezik a hangsúlyt.

A jó étel mellé természetesen jó sör dukál! A kopasz csapos hivatása mestere. Minden egyes befutó rendelésnél ugyanaz tükröződik az arcán: a tökéletességre való törekvés. Így nem csoda, hogy szebbnél szebb, dús habú korsók hagyják el munkája keze nyomán a pultot.

Prágában ritkán fut bele az ember az észak-csehországi Liberec városa mellett főzött Konrad sörbe. Valószínű, hogy Budapesten is több helyen ihatunk már Konradot, mint a cseh fővárosban. A Hostinec U Tunelu azonban nem tréfál. Ha már a Konrad mellett döntöttek, rögtön nyolc félét is csapon tartanak belőle.

A hagyományos világos sör mellett egyebek között megkóstolhatjuk a Konrad szűretlen, félbarna, fekete és vörös sörét is.

Aki rohan, ne ezt a sörözőt válassza. Aki viszont nyugodtan sörözgetne, és enne mellé valamilyen különlegességet, esetleg egy hagyományos cseh ételt, jöjjön el ide, és nosztalgiázzon kicsit a nagymama sparheltjén gőzölgő lábosokat elnézegetve.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh és nemzetközi ételek

A napi menüben például:

Kolbászos-paprikás káposztaleves (Zelňačka s klobásou a paprikou) 35,-

Pacalleves (Dršťková polévka) - 35. CZK

Zsírban sült tarja hagymás burgonyával, salátával, kínai kellel (Vepřová krkovička smažená na sádle, brambory restované s cibulkou a salátek z pekingského zelí) 134,-

Kacsamell borsmártással, pirított gombával és édesburgonya pürével (Kachní prsa s pepřovou omáčkou, opékanými houbami a batátovým pyré) 139,-

Hasznos információk

Vasárnap zárva!

Megközelítés

Karlín felől: B metróvonal, Křižíkova megálló.

Žižkov felől: 133-as, 175-ös, 207-es, éjszakai 908, 909-es busz, Tachovské náměstí megálló, aztán át az alagúton gyalogosan.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu