Sörözők

Restaurace Dejvické Nádraží (Étterem a Dejvicei Pályaudvaron)

  • H-V.: 9.00-24.00
  • Koncertek esetén: 09.00-02.00

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Szégyenteljes dolog volna, ha tematikus internetes oldalunk nem ajánlana a nyájas olvasónak legalább egy hamisítatlan vasúti restit. A szóban forgó szeszelde a Restaurace Dejvické Nádraží nevet viseli. Az egységet a bennszülöttek csak Nádražkának becézik, látogatása erősen ajánlott.

A vasút és az alkohol régi hagyományokra visszatekintő kapcsolatát helyben békésen sörözgető pályamunkások és forgalmisták öregbítik.

Sok melós átjár a szomszédos alagút-építkezésről is: száll a por mindenfelé, nedvesen kell tartani a garatot. A vendégkör harmadik csoportját egyetemista fiatalok alkotják. Esténként ugyanis gyakran van jó koncert a dejvicei állomás ivójában, és egyébként is: olcsó a sör!

Prágában ritka dolog, de itt rögtön a pultnál kell fizetni. Talán azért, hogy nehogy számlát hagyjanak az éppen induló vonat után szaladó vendégek. Az aggodalom fölöslegesnek tűnik, hiszen a pályaudvar hagyományos funkciója iránt gyér az érdeklődés. Kofferekkel, nagy utazó bőröndökkel alig látni valakit a teremben – sörös korsóval annál inkább.

A falakon lévő fotókon mindenfelé feltűnik egy tenyérbemászó képű, szürke zakós fickó. Ő nem más, mint a néhai Milos Frýba, a csehszlovák tévé hajdani bemondója.

Az ottani átkosban terjedt egy cseh vicc, miszerint: - Mi az egyetlen dolog, amiben megbízhatsz a szocializmusban? - Hogy a tv-ben Milos Frýba nyolc ötvenkor megjelenik a hírekkel...

Mi is az óránkra pillantunk: lassan indulnunk kell. Távozáskor legyünk körültekintőek, mert az egységnek a vágányok felől is van bejárata... Ha ezt az utat választjuk, szálljunk fel egy vonatra. Lehet, hogy a következő állomáson egy újabb jó vasúti resti vár ránk.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh konyha

Grill tarja (Grilovaná krkovice) 70,-

Grill kolbász (Grilovaná klobása) 50,-

Tócsni (Bramboráčky) 48,-

Pácolt hermelín sajt (Nakládaný hermelín) 45,-

Ecetes-hagymás pácolt krinolin (Utopenec) 25,-

Régen ezt ettük itt: Grillen sült bajor húskenyér (Bavorská sekáná) 45.- CZK

Megközelítés

Az „A” (zöld) metróval, a "Dejvická" vagy "Hradčanská" megállókig, vagy az 1, 5, 8, 18, 20, 25, 26-os villamosok "Hradčanská" megállójától.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu