Sörözők

20 PIP Craft Beer Pub (20 Pipás Kézműves Söröző)

Bezárt kocsmáink (Slezská 1.)

Megközelítés

  • H-P: 15.00-01.00
  • Sz-V: 17.00-01.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2016-04-05
Permon ležák 12°világos45 CZK
Matuška Raptor 15°világos68 CZK
Matuška California 12°világos68 CZK
Clock Hektor 10°világos68 CZK
Benedict Imperial Stout 21°barna83 CZK

látogatások:

  • 2016. 04. 05.

Új és modern multi tap bár nyílt a Náměstí Mírunál. A huszonegyféle csapolt sör derékhadát cseh kisüzemi és kézműves főzetek teszik ki.

Lassan a Náměstí Míruról nyíló összes utcában megveti a lábát valamilyen figyelemre méltó iszoda.

A Korunní utca elején végzi áldásos tevékenységét ugyebár a Staropramen (Vinohradský) Parlament, kicsivel arrébb, az Americká 34. szám alatt pedig a Beer Museum kettes számú kirendeltsége vert tanyát, nem kevesebb, mint harminc csapolt sörrel. Ebbe az izgalmas és erős mezőnybe érkezett meg nemrégiben a 20 PIP Craft Beer Pub.

Teljes üzemben összesen huszonegy fajta sör folyik a pipákból. Háromszintes az egység, kissé meredek lépcsőkön mászkálhatunk föl és alá, ha az utcaszinten már nem jutna szabad hely. Próbáljunk azonban a földön maradni, hiszen innen lehet leginkább rálátni a praktikus kis csapoló sarokra, és elkerülhetjük a lépcsőzést is.

A hordókat ügyesen a színfalak mögé rejtették, a falból kétszer tízes kiosztásban bújik elő a húsz pipa, amelyhez további egy társul.

Szerencsére van miből válogatni, hiszen Csehországban manapság közel háromszázötven kis-, illetve közepes méretű főzde működik. A 20 PIP Craft Beer Pubban meg is tesznek mindent azért, hogy a lehető legváltozatosabban állítsák össze az aktuális sörmenüt.

Érdemes olyan pivókat kóstolni, amelyekkel korábban még nem találkoztunk. Mi egy Matuška California APA-val indítottunk, egy tizenöt fokos Permon Hopperrel folytattuk, végül egy Permon Sherpa IPA-val zártuk a sort. Mindhármat ajánlani tudjuk az erre járóknak.

Készpénzt, vagy bankkártyát mindenki hozzon magával, aki ide készül, nem ez ugyanis a város legolcsóbb vigadója. A húszas kínálatból nemigen lehet találni negyvenöt korona alatti áron sört. A tulajdonosok kedvenc száma pedig valami oknál fogva a hatvannyolc lehet, ennyiért kapható a korsó sörök többsége. A prémium főzetekért pedig nyolcvan koronánál is többet kell leperkálni.

Az is igaz persze, hogy egy ilyen multi tap bárban az előrelátó sörfogyasztó inkább pohárral kér, hiszen szeretne minél több tételt megkóstolni. Így ráadásul jóval barátibb áron megúszható egy itteni látogatás.

A 20 pipás tehát jól indult, szép lassan a Prágában élő külföldiek és a helyi fiatalok is rátalálnak a helyre. A sorsa azon dől majd el, mekkora lesz a kihasználtsága. Ahhoz, hogy a csapon lévő sörsokaság mindig friss és hibátlan maradjon, szükség lesz szomjas és érdeklődő vendégekre - köztük a magyar sörturistákra is.

Az egység délután háromkor nyit ki, és egészen hajnali egyig nyitva tart, a hét minden napján.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Csak ropogtatnivalók

Máshol egyetek

Megközelítés

Metró: Zöld "A"-vonal, Náměstí Míru megálló.

Villamos: 4, 10, 16, 22, valamint a 91, 97, 99-es éjszakai járat Náměstí Míru megálló.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu