Sörözők

Království piva (Királyi sörök)

Bezárt kocsmáink (Bubenečská 33.)

Megközelítés

  • H-Sz: 17.00-24.00
  • V: Zárva

látogatások:

  • 2020. 02. 02.

Vigadj Bubeneč népe, hiszen Prága hatodik kerülete sem marad immár cseh kisüzemi sörök nélkül a Královstí piva kocsmáriumnak és a sörtékának hála. (Pivotékából a Pivovar Bubeneč sörözőétterme lett... A képeket elnézve, jót tett neki a váltás...)

Nagyon drukkolunk ennek az egységnek, hiszen Bubeneč kerület nem arról híres, hogy ellepnék a turisták, így a Království piva elsősorban a helyiek sörszomjára alapíthat. De járjunk elől jó példával mi magunk, és látogassuk meg ezt az egységet!

Ha például a Várnegyed felé villamosozunk, vagy a róla elnevezett Hradčanská metrómegálló környékén akad sürgős elintézni való dolgunk, mindenképpen ejtsük útba a Bubenečská utca 33-at. (Csak kétperces kitérő, ráadásul éppen útba esik egy igazi klasszikus prágai kocsma, a Dejvická Sokolovna nevű műintézmény is.)

Félpincehelyiségben üzemel a pivotéka. Ha szerencsésen lebillegtünk a lépcsőn, bal kéz felől máris feltűnik a söröző lelke: a söntés. Öt-hat fajta sört csapolnak. Úgy tűnik, ügyelnek rá, hogy itt olyan söröket kóstolhassunk, amilyeneket Prágában másutt nem nagyon lehet.

Mint például a nyugat-csehországi Chomutov városában működő Karásek és Stülpner Sörfőzde tizenegyes világosát, vagy summer ale-jét. Aztán itt van a Pozsonyban székelő (nem emlékszem, hogy máshol találkoztunk volna szlovák sörrel a cseh fővárosban) Richtár Jakub sörfőzde tizennyolc fokos stout-ja, a „Pivo Gejza”. Ismerkednénk az észak-csehországi régió kisüzemi pivóival is? Akkor kérjük a német-lengyel és a cseh határ szomszédságában található Zámecký pivovar Frýdlant „Albrecht” sörei közül egyet. Ezek is rendszeresen csapon vannak. És végül még egy érdekesség: a Prágától nem is oly messze lévő Pivovar Bobr felsőerjesztésű ale-je szintén szokott szerepelni a kínálatban.

Mivel pivotékáról beszélünk, természetes, hogy akad üveges, elviteles szortiment is. Többek között Herold, Holba, Bakalař, Chodovar, Hastrman, Rohozec, Platán márkák közül válogathatunk, ha szerencsénk van, és fel vannak töltve a készletek.

Az egység dohányfüstmentes, a sörök mellé házi kolbászt, sajtokat, levest és pörköltet választhatunk, ha megéheznénk. A Království piva honlapján azt írják, hogy vállalják legénybúcsúk, gyereknapok, keresztelők, esküvők-, sőt, válások (!) megtartását is. Kérésre különböző rendezvényekre, fesztiválokra is kitelepülnek. Települjünk mi is, valamelyik asztalhoz, vagy a söntéshez, és igyuk végig az aktuális kínálatot.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Megközelítés

Zöld (A) metróvonal: Hradčanská megálló.

Villamos: 1, 2, 8, 18, 20, 25, 26, és az éjszakai 91, 96, 97-es villamos: "Hradčanská" megálló.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu