Sörözők

Dno pytle (Zsákfalva)

Bezárt kocsmáink (Vinohradská 63. )

Megközelítés

  • H-P: 16.00-01.00
  • Sz: 18.00-01.00
  • V: 18.00-23.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2015-02-20
Permon ležák 12°világos37 CZK
Chotoviny ležák 12°világos54 CZK
Clock Exorcist 14°barna57 CZK
Clock Rye IPA 14°világos60 CZK
Všeradice IPA 14°világos62 CZK
Aldersbacher Doppelbock 19°barna65 CZK

látogatások:

  • 2015. 02. 20.

Cseh sörritkaságok és fahordóból csapolt bajor sörök különös egyvelege – mindez a szomszéd lány házibuliján. Nagyjából ez a benyomása az embernek, amikor először idetéved. (Ők csak költöztek: a Katerinská utcából Vinohrady kerületbe.)

 

 

A Dno pytle 2015. májusának végén átköltözött a Vinohradská utca 63. szám alá. (De ezért nem írjuk át a korábbi kocsmaismertetőt.) Keressétek tehát Vinohrady kerületben, szép emlékként pedig álljon itt az előző hely (cím: Katerinská 10., Újváros) leírása.

A Károly tértől sétáltunk el a Kateřinská utcáig. Az esti szürkületben emberek egy kisebb csoportja cigarettázott egy épület előtt, ebből gondoltuk, hogy ott lehet a keresett kocsma. Ott is volt bizony! Egy középkorú úriember előre engedett a bejáratnál, mint kiderült, ő a csapos! Bent jókedvű, harsány asztaltársaságok, a söntésben pedig férfias rend. Üres söröshordók, sörösládák egymásra hajigálva, és a hűtőnek támasztva. A jelek szerint a söntés egyben nyitott raktárként is üzemel. A pultnál egy halom mosatlan pohár közszemlére téve, és más érdekességek! De minket ilyen apróságok nem tántorítanak el! A napi kínálatban igazi ritkaságok tűnnek fel. Mi is csak most tanuljuk a neveket, és közben nézzük a díjszabást, a kisüzemi söröknek itt is megkérik már az árát.

A közép-csehországi Minipivovar Chotoviny tizenkettes világosából, a kelet-csehországi Potštejnben működő Pivovar Clock tizennégy fokos IPA-jából és ugyancsak tizennégyes extra stoutjából, továbbá a Prágától ötven kilométerre lévő Všeradicében főzött IPA-ból választhatunk első körben. Az egyetlen ismerős a választékban a tizenkettes Permon sör, de a csapos agitál, hogy a fahordót és főleg annak beltartalmát vegyük közelebbről szemügyre. És érkezik a lórúgás! Hét és fél százalékos (a hagyományos cseh értékre átszámolva nagyjából tizennyolc-tizenkilenc fokos) duplabak Aldersbacher, persze rögtön korsóval. Ránk férne, hogy leüljünk, de szabad hely nincs, így jobb híján egy székekre felpolcolt, használaton kívüli fényreklámnak támaszkodunk a bejárati ajtóhoz szorulva. A csapos elfogadja a helyszínválasztásunkat a vendégtérben, mert az alkalmi könyöklőként szolgáló fényreklámra már teszi is rá a számolócédulát. A sör jó, de bivalyerős, kisebb kortyokban ízlelgetjük és isszuk, de a vége felé így is meg-megrogyasztja a térdet. Csak itthon, az interneten rákeresve lett egyértelmű, hogy végül is egy bajor sörbe futottunk bele Prágában, na, ilyen se volt még!

Gyanítjuk, hogy a Dno pytle máskor is tartogat meglepetéseket a betérőknek, teszteljék csak le a kalandot kereső sörgerillák Prágában. Hétfőtől-szombatig, délután öttől üzemel, és hivatalosan éjjel tizenegyig tart nyitva. A gyakorlatban addig maradnak, amíg az utolsó vendég ki nem dől.

Aki szerencsés, asztalhoz is juthat, fent és a pincében összesen negyvenöten férnek el.

Bejáratós még a kocsma, az aktuális sörkínálat leginkább a facebook-on érhető el, az egyoldalas weblapjuk is oda irányít.

Nem árt megjegyezni, hogy a hely egyik üzemeltetője jegyzi a negyven sörcsapot felvonultató Pivní mapa sörözőt is a Legerova úton, ami innen úgy tíz perces séta. A kissé szertelennek tűnő Dno pytle azonban nyüzsgőbb és élénkebb, éppen ezért szurkolunk neki, és kíváncsian várjuk, meddig állja a sarat az erős prágai kocsmaversenyben.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Bajor- és cseh sörkorcsolyák

Főtt virsli (parek)

Megközelítés

1-es, 11-es, 13-mas, 15-ös villamos, "Vinohradská tržnice" megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu