Sörözők

The PUB - Pilsner Unique Bar

Staré Město (Veleslavínova 3.)

Megközelítés

  • H-P: 11.00-01.00
  • Sz-V: 12.00-24.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-09
Pilsner Urquell 12°világos55 CZK
Gambrinus Excelent 11°világos49 CZK
Kozel černé 10°barna49 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Étterem, bár, sörpince, sőt kávézó is található a Veleslavínova utca 3. szám alatt található egységben, mégsem ezzel érdemelte ki, hogy szóljunk róla. Sokkal inkább annak köszönheti a beválogatást, hogy a vendégek itt az asztaloknál maguknak csapolhatják a sört - ha pénztárcájuk is engedi, korlátlan mennyiségben.

Két Plzenben élő fiatalember agyából pattant ki a zseniális gondolat: olyan önkiszolgáló sörözőt kell nyitni, ahol minden asztalon van sörcsap, amelyet a kuncsaftok ráadásul maguk kezelhetnek.

Az elfogyasztott sörök számát pedig nyomban fel kell lőni egy óriáskivetítőre, hogy az asztaltársaságok között kialakuljon az egészséges versenyszellem. Ez az az újítás, amelyet a Csehország szerte elterjedőben lévő Pilsner Unique Bárok (rövidítésük: PUB) kínálnak – nem is sikertelenül.

Aki tehát felkészült sörfogyasztónak érzi magát, és szeretné az erejét összemérni hasonszőrűekkel, legjobban teszi ha idejön, a Rudolfínumhoz közeli kis utcácskába, nem messze a Moldva-parttól.

Délután kár próbálkozni, a leendő kihívók ilyenkor még a paplanok között próbálnak erőt gyűjteni az esti bevetésre. De még a felszolgáló is ásítozik. A szerepe csupán annyi, hogy kiadja a korsókat az egyes asztaloknak, és röviden elmagyarázza, mire ügyeljünk a csapoláskor. Ugyanakkor a sör olcsóbb napközben: este hatig csak harmincnégy korona.

Nyolc után már viszont sokkal jobbak az esélyek egy hajnalba nyúló sörcsörtére. Csak viszonyításképpen: az abszolút rekordot egyéniben egy bizonyos Dušan Šitner nevű úriember tartja a maga huszonkilenc korsó sörével. A csapatoknál pedig hétszáztizennégy korsó az aktuális PUB-csúcs! Igaz, arról nem szól a fáma, hogy ez utóbbi sörmennyiséget pontosan hány ember, és mennyi idő alatt fogyasztotta el.

Ha az utcaszinten lévő helyiségben nincs szabad asztal este, nézzünk le bátran a pincehelyiségbe is, hátha ott több szerencsével járunk.

Aki beszáll a játékba, ne feledje: a Pilsner Unique Bárban is Magyarországot képviseli. Egy itteni felsülés elfogadhatatlan! Azt persze nem árt megjegyezni, hogy igencsak gyorsan pörög - a minden egyes csepp áthaladását rögzítő - számláló a csapon. Egy órácska is elég lehet egy tisztességes ceh összehozásához ezekben a PUB-okban.

Időközben az Óvárosban található PUB mellett már másik négy is nyílt Prágában: Smíchovban, a Nadrážní 7. szám alatt, Újvárosban, a Hálkova utca 6-ban. Bubenec városrészben, a Československé armády 22.-ben, és végül, de nem utolsó sorban Karlín kerületben, a Křižíkova utca 28.-ban. 

A helytállás természetesen ezekben az egységekben is kötelező!

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh-, és nemzetközi konyha

Cseh fokhagymaleves füstölt oldalassal (Česnečka z Uzeného Žebra) - 69. CZK

Rakott, pácolt hideg sajt (Nakládaný hermelín) - 129. CZK

Barna sörön készült krinolin (Buřty Pečené na Černém Pivě ) - 129. CZK

Hasznos információk

Az asztalukhoz kihozott és előhűtött korsókat mindig öblítsük el csapfej alján található hideg vizet spriccelő öblítő lenyomásával. A korsót pedig döntsük meg legalább negyvenöt fokban a csapfejhez képest, ha nem szeretnénk nyakig sörhabban úszni. Ezek az utómata csapfejek ugyanis elég érzékenyek a legkisebb mozdulatra is.

Megközelítés

A 2-es, 17-es vagy 18-as villamossal a Staroměstká megállótól, vagy az "A" zöld metróvonal azonos nevű állomásától

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu