Sörözők

Novoměstský Pivovar (Újvárosi Sörfőzde)

Nagyobb térképre váltás

Bezárt kocsmáink (Vodičkova 20.)

Megközelítés

  • H-P: 10.00-23.30
  • Sz: 11.30-23.30
  • V: 12.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2010-03-21
Novoměstský kvasnicový světlý 11°világos szüretlen38 CZK
Novoměstský kvasnicový tmavý 11°barna38 CZK

látogatások:

  • 2010. 03. 20.

Nem kevesebb mint tíz terem, és négyszáz férőhely fogadja az Újvárosi Sörfőzdébe érkezőket. Feltéve, ha lemennek az utcaszint alatti pincerendszerbe, ugyanis a felső szint gyakran megtelik.

A sörfőzde ma látható épülete 1902-ben épült, de már 1434-ből feljegyezték, hogy egy bizonyos Vanek Zpevak ugyanitt kapott a városi tanácstól serfőzési jogot.

A Novoměstský Pivovar a régi szép cseh hagyományokat viszi tovább. Csak cseh alapanyaggal dolgoznak, mindenféle tartósítószer nélkül. A sörhöz különleges élesztőt adagolnak, amelyet hat alkalommal is felhasználnak, és gondosan összegyűjtenek az erjesztőkádak aljáról. Ez a sörélesztő adja a négy-hat héten át érlelt Novoměstský kvasnicový ležák jellegzetes opálos színét.

Ez a helyben készülő tizenegy fokos, szűretlen ászoksör bátran megér egy próbát! Aki olyan szomjas, hogy már vattát köhög fel, kérhet rögtön egyliteres tuplákkal is, hetvenhat koronáért, de tízliteres zsiráfnyakban is asztalunkra kerülhet, csekély hétszázhatvan koronáért.

Az Újvárosi Sörfőzdében egy főzet ezerötszáz liter. A fiatal sört hat fokra hűtik le, és a tizenkét fokot soha nem haladhatja meg a hőmérséklete, különben károsodnának az értékes sörélesztőgombák.

A sörfőzdében barna sört is készítenek, és gyakran előrukkolnak valamilyen szezonális ajánlattal. Ilyen például a tizennégy fokos különleges gránát sör, amelyet limitált tételben kínálnak az újdonságokra áhítozó sörrajongóknak.

A Novoměstský Pivovarban nagyon jó, de igencsak drága a konyha. Az árakhoz pedig még hozzá kell számolni tíz százalékos felszolgálási díjat, amint az legutóbb, a számla egyenlítésekor kiderült. Az egyben sült szopósmalactól, a hazavihető, külön csappal ellátott ötvenliteres hordós sörig itt minden kapható. Aki azonban csak egy korsóra, vagy egy literes tuplákra ugrik be, az sem fogja megbánni a látogatást.

Ritka dolog, hogy a földszinti sörözőt kerekes székesek is gond nélkül megközelíthetik, és használhatják.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

A sörrel nincs baj, de a konyha árai miatt máshol érdemes harapnivaló után nézni

Konyha

Cseh-, és nemzetközi konyha

Specialitás: Ócseh tál (sertés pecsenye, sült tarja, grill kolbász, zsömlés és burgonyás knédlivel, párolt káposztával). Staročeský taliř, 225.- CZK

Figyelem: tíz százalékos szervízdíjat is felszámolnak!!!

Megközelítés

„A”-metró, Můstek megálló, vagy 3-as, 5-ös, 6-os, 9-es, 14-es, 24-es villamossal a Vodičkova megállóig.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu