Sörözők

U Demínky (A Demínkánál)

Vinohrady (Škrétova 3. )

Megközelítés

  • H-P: 10.30-23.00
  • Sz: 14.00-23.00
  • V: 15.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2016-04-21
Hubertus 10°világos24 CZK
Krakonoš 12°világos26 CZK
Gambrinus světlý 10°világos28 CZK
Pilsner Urquell 12°világos38 CZK

látogatások:

  • 2016. 04. 21.

Váltsunk jegyet a prágai ötödosztályra, és üljünk be ebbe az őszinte és jópofa füstösbe, a város egyik gyöngyszemébe.

Van az a kor és hangulat, amikor az embert már nem érdeklik a fényesre pucolt, vagy éppen trendinek számító pubok, éttermek, multi tap bárok.

Egyszerűen csak szeretne beülni egy olyan helyre, ahová a szíve szerint mindig is vágyott: egy prágai kiskocsmába, ahol hófehér a knédli, szaftos a sertéspecsenye és hideg a sör.

Az U Demínky éppen ilyen.

A Vencel tér fölött, ideális helyen, a város szívében elrejtőzve találjuk ezt a kincset. Olyannyira nem ismerik a turisták, hogy szombaton és vasárnap napközben a csapos néha egyedül álldogál a söntésben.

A törzsközönség, Holek, Brabec, Pavlenka és Bořil urak, - no, meg persze a többiek - ilyenkor a cseh népszokás szerint a kis hétvégi vityillójukban múlatják az időt. Gombásznak a Prágához közeli erdőkben, vagy kiülnek egy fenyvesekkel körülölelt tópartra, ahol a hűtőtáskából elővéve felpattintanak egy üveges Gambrinust. Vagy kettőt. „- A kocsma hétfőig úgyis megvár” jeligére.

Jó itt lenni az U Demínkyben. Ámulatba ejtő időutazás a nyolcvanas évekbe, de az is lehet, hogy egyenesen a hetvenes évek második felébe. Kőpadló, plafonig érő lambéria, sokat látott falak és asztalok.

Mégis - példás módon - ebben a kis ivóban négy fajta sört csapolnak: tízes kácovi Hubertust, tizenkettes Krakonošt, továbbá Gambrinust és Plzeňský Prazdrojt.

A nagyokat meghagyjuk máshová, jöhet a kácovi és a Krakonoš, elsőosztályú mindkettő!

Nézzük az árakat: itt két korsó sör kerül ötven koronába... Az étlapon debreceni gulyás, cseh vadas, favágók káposztalevese, húsz dekás rántott hús, vajas burgonyával – tényleg csak pár falat, hogy éhen ne maradjunk.

Aztán eltelik a hétvége, és újra megpezsdül az élet! Visszatérnek a hétfőtől péntekig tartó folyamatos műszakban dolgozó törzsivók. Holek és Brabec urak újra ott ülnek jól megszokott helyükön, Pavlenka és Bořil urak csatlakoznak hozzájuk. Megbeszélik a hétvégi sporteredményeket, és isznak még egy korsó kácovi sört. Itt mindenki ismer mindenkit, családias a hangulat, össznépi a jókedv.

Aki szereti a klasszikus kiskocsmákat, az U Rotundy, az U Žaludů mellé vegye fel a bakancslistájára az U Demínkyt is.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó

Konyha

Cseh finomságok

Favágók káposztalevese (Dřevorubecká zelňačka) 30.-CZK

Rántott hús, párolt vajas burgonyával, citrommal (Smažené vepřové řízečky, vařené brambory maštěné máslem, citron). 125.-CZK

Hasznos információk

Hétvégén csak délután nyit!!

Megközelítés

Piros "C" metró: I.P. Pavlova megálló

Villamos: 4, 6, 10, 11, 13, 16, 22, 51, 53, 55, 56, 57, 59-es járat: I.P. Pavlova megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu