Sörözők

U Demínky (A Demínkánál)

Vinohrady (Škrétova 3. )

Megközelítés

  • H-P: 10.30-23.00
  • Sz: 14.00-23.00
  • V: 15.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-09
Hubertus 10°világos26 CZK
Krakonoš 12°világos27 CZK
Gambrinus světlý 10°világos30 CZK
Pilsner Urquell 12°világos42 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Váltsunk jegyet a prágai ötödosztályra, és üljünk be ebbe az őszinte és jópofa füstösbe, a város egyik gyöngyszemébe.

Frissítés: Azért, hogy a törvényi tiltás ellenére továbbra is lehessen bent dohányozni, "kulturní hospodé" lett, ami csak klubkártyával látogatható. Tegyünk egy próbát, hátha sikerül kiváltanunk egy tagságit. Onnantól kezdve igaz barátokká válunk egy szempillantás alatt. Ha a csapos nem álldogál éppen  kint, bizony csengetni kell, mert zárva tartják az ajtót.

Van az a kor és hangulat, amikor az embert már nem érdeklik a fényesre pucolt, vagy éppen trendinek számító pubok, éttermek, multi tap bárok.

Egyszerűen csak szeretne beülni egy olyan helyre, ahová a szíve szerint mindig is vágyott: egy prágai kiskocsmába, ahol hófehér a knédli, szaftos a sertéspecsenye és hideg a sör.

Az U Demínky éppen ilyen.

A Vencel tér fölött, ideális helyen, a város szívében elrejtőzve találjuk ezt a kincset. Olyannyira nem ismerik a turisták, hogy szombaton és vasárnap napközben a csapos néha egyedül álldogál a söntésben.

A törzsközönség, Holek, Brabec, Pavlenka és Bořil urak, - no, meg persze a többiek - ilyenkor a cseh népszokás szerint a kis hétvégi vityillójukban múlatják az időt. Gombásznak a Prágához közeli erdőkben, vagy kiülnek egy fenyvesekkel körülölelt tópartra, ahol a hűtőtáskából elővéve felpattintanak egy üveges Gambrinust. Vagy kettőt. „- A kocsma hétfőig úgyis megvár” jeligére.

Jó itt lenni az U Demínkyben. Ámulatba ejtő időutazás a nyolcvanas évekbe, de az is lehet, hogy egyenesen a hetvenes évek második felébe. Kőpadló, plafonig érő lambéria, sokat látott falak és asztalok.

Mégis - példás módon - ebben a kis ivóban négy fajta sört csapolnak: tízes kácovi Hubertust, tizenkettes Krakonošt, továbbá Gambrinust és Plzeňský Prazdrojt.

A nagyokat meghagyjuk máshová, jöhet a kácovi és a Krakonoš, elsőosztályú mindkettő!

Nézzük az árakat: itt két korsó sör kerül ötven koronába... Az étlapon debreceni gulyás, cseh vadas, favágók káposztalevese, húsz dekás rántott hús, vajas burgonyával – tényleg csak pár falat, hogy éhen ne maradjunk.

Aztán eltelik a hétvége, és újra megpezsdül az élet! Visszatérnek a hétfőtől péntekig tartó folyamatos műszakban dolgozó törzsivók. Holek és Brabec urak újra ott ülnek jól megszokott helyükön, Pavlenka és Bořil urak csatlakoznak hozzájuk. Megbeszélik a hétvégi sporteredményeket, és isznak még egy korsó kácovi sört. Itt mindenki ismer mindenkit, családias a hangulat, össznépi a jókedv.

Aki szereti a klasszikus kiskocsmákat, az U Rotundy, az U Žaludů mellé vegye fel a bakancslistájára az U Demínkyt is.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó

Konyha

Cseh finomságok

Marhahúsleves májgombóccal (ovězí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky) - 30. CZK

Tojásos knédli uborkával (Knedlíky s vejci, okurka) - 70. CZK

Hagyományos cseh pörkölt knédlivel (Staročeský guláš, houskové knedlíky) - 98. CZK

Cigánypecsenye, párolt rizs (Cikánská hovězí pečeně, dušená rýže) - 98. CZK

Rántott eidami sajt, hasábburgonya, tartár (Smažený eidam, hranolky, tatarská omáčka)- 115. CZK

Hasznos információk

Hétvégén csak délután nyit!!

Megközelítés

Piros "C" metró: I.P. Pavlova megálló

Villamos: 4, 6, 10, 11, 13, 16, 22, 51, 53, 55, 56, 57, 59-es járat: I.P. Pavlova megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu