Sörözők

Hostinec U Terflerů (Terflerék vendéglője)

Bezárt kocsmáink (Elišky Peškové 9.)

Megközelítés

  • H-Cs: 11.00-22.00
  • P: 11.00-24.00
  • Sz: 15.00-24.00
  • V: 15.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2016-12-12
Hubertus 10°világos23 CZK
Hubertus sklepní ležák 12°világos28 CZK

látogatások:

  • 2016. 12. 12.

(ALE! bar néven 8 csapos söröző nyílt a helyén 2017. nyarán.) Kácovi sört nyel a nép, az istenadta, ebben a derék smíchovi kiskocsmában, ahol a könnyű tízfokos Hubertus pivót kőkemény huszonhárom koronáért mérik.

Bájos szőkeség áll a pult mögött, ahogy meglátjuk, egy pillanatra el is bizonytalanodunk miért is jöttünk ide, sörözni, vagy randevút kérni. Egyelőre maradunk a sörnél, de azért úgy helyezkedünk, hogy lássuk a kisasszonyságot munka közben.

Hamar kiderül, hogy zökkenőmentesen látja el a közönséget a habos betevővel, és mindenkihez van egy kedves szava – az ilyesmi egyetlen helynek sem válik kárára.

Smíchovban, a fő sodorvonalból szerencsésen éppen csak kieső Elišky Peškové ulicén járunk. A szomszédos utcákban tapas bárok, kíniai éttermek és pizzériák sorakoznak, itt azonban csend és béke honol.

Egy környékbeli úr szatyorral a kezében állva fogyaszt, bizonyára vásárolni küldték el, de egy pár perces kitérőt engedélyezett magának. Az egyik asztalnál egy egyetemista külsejű srác üti fel éppen jegyzeteit és kortyint jóízűt, amott egy fiatal pár tagjai próbálják eldönteni, kit is szeretnek jobban, a kácovi sört, vagy életük leendő párját. Megjelenik egy másik úriember is, nem sokat lacafacázik, felmutat egy két literes palackot, és azt kéri teletölteni elvitelre.

Ezt a kiskocsmát elfogadnánk az utcánkba! Szerény, de ígéretes külső megjelenés, bent tisztára meszelt, fehér falak, világos barna asztalok, székek és padok, és természetesen a söntés.

Merő funkcionalitás, nincs itt semmi úri hacacáré, felesleges sallang: ki itt belépsz, guríts le pár korsó sört, és érezd jól magad. Ha nagyon megéheznél, dobj be egy hideg sörkorcsolyát, mondjuk egy utopenecet, vagyis hagymás-ecetes krinolint  - valami ilyesmi lehet az alapkoncepció.

És működik.

Hétköznap kora délután a prágai átlagnál csendesebb a kocsma, de ez nem baj, van időnk a gondolatainkba mélyedni, például, hogy kérjünk-e még egy sört. Hát, persze, hogy kérünk.

A lenti pincehelyiségben a kocsmasportok iránt érdeklődőknek egy darts táblát helyeztek el, vannak székek és asztalok is, bár kettő egyforma nincs köztük, kicsit olyan az egész, mint valami garázsvásár. Itt lent található egyébként a mosdó is.

A hely az első tulajdonosáról, František Terflerovról kapta nevét. A mai prágai díjszabást elnézve bizonyára ő is elégedetten szemlélné az utcai ablakba felragasztott a csalogató feliratot: „za 23 kč dobre Pivo”- vagyis: "huszonhárom koronáért jó sör…"

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Italok

Slivovice (szilvapárlat) 0,5 dl 50.-CZK

Csapolt málna üdítő: Koli malina točená 0,5 dl 20.-CZK

Konyha

Csak hideg sörkorcsolyák, illetve chipsek

Ecetes, hagymás krinolin (Utopenec) 40.-CZK

Hasznos információk

Szombaton és vasárnap csak délután nyitnak!

Megközelítés

Villamos: 9, 12, 15, 20, illetve az éjszakai 98-as, 99-es járat: "Švandovo divadlo" megálló.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu