Sörözők

Hostinec U Váhy (A Mérlegnél)

Nagyobb térképre váltás

Smíchov (Nádrážní 88.)

Megközelítés

  • H-P.:10.00-22.00
  • Sz:11.00-22.00
  • V: 11.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2010-12-05
Gambrinus světlý 10°világos31 CZK
Kozel světlý 10°világos27 CZK
Kozel nefiltrovaný 10°világos szüretlen27 CZK
Pilsner Urquell 12°világos35 CZK

látogatások:

  • 2010. 12. 05.

Akár egy jóságos nagyanyó kunyhója a sűrű erdőben, úgy bújik meg „A Mérleghez” címzett kiskocsma a Nádrážní főút forgatagában. Igazi menedék ez, ahol az ember maga mögött hagyhatja a nyüzsgő Smíchov városrészt, hogy oltalmat találjon néhány sörbarát és a kiváló Gambrinus társaságában.

A valószínűleg a cseh-ÁNTSZ megnyugtatása végett kihelyezett "Kutyákat behozni tilos!" feliratú tábla alatt egy derék négylábú csóválja a farkát derűsen, minket is így üdvözöl. A pultnál emberes csapos kezeli a korsókat, a belső helyiségből bábuk koppanása hallatszik: hétvégi sakkpartira gyűltek össze a környékbeli urak. Ismeretlenül is köszöntjük egymást: aki ide belép, azonnal családtaggá válik.

Gőzölgő knédlis egytálételeket hoz a pincér. Olyan élvezettel fogyasztják a szomszédos asztalnál, hogy összefut a nyál a szánkban. Nosza, rajta hát, mi is kikérünk egy rántott tarját, amely mellé pompás vajas burgonya, és uborka jár. A fenséges panír alatt szaftos, puha hús rejtőzik, a selymes vajas burgonya pedig tökéletes párosítás hozzá. Alaposan belakmározunk.

Csaposunk - úgy néztük, maga a tulajdonos - egy pillanatra sem veszi le a szemét rólunk és korsóinkról. Tán a Michelin-katalógus titkos ellenőreinek sejt. Ahogy üresedést lát, kérés nélkül küldi a következő kanyart, és elégedetten konstatálja, hogy értékeljük a figyelmességét. Kitartó sörfogyasztásunkkal kivívtuk a személyzet elismerését. Úti okmányunkba jutalmul a kocsma körpecsétje kerül, ráadásként a kezünkbe nyomnak kettőt a Mérleg saját képeslapjai közül. A lapokat meg is címezzük gyorsan, hadd lássák az otthoniak, milyen jól megy a sorunk az Arany Prágában.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó

Konyha

Klasszikus cseh konyha

Specialitás: Rántott tarja, vajas burgonyával, uborkával (Smažený krkovicka, brambory, okurky) 118.- CZK

Hasznos információk

Útikönyvünkbe okvetlenül szerezzünk be egy "Restaurace u Váhy"-s körpecsét-nyomatot, amit a pultnál kérhetünk. Ha nem beszélünk idegen nyelveket, mutogassuk el kézzel-lábbal, rá fognak jönni, mit akarunk.

Megközelítés

Metró: „B” (sárga) metróval az "Anděl" megállóig

Villamos: 4, 5, 7, 12, 20-as járat: "Na Knížecí" megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu