Sörözők

Osudova přitažlivost (Végzetes vonzerő)

Žižkov (Lipanská 2.)

Megközelítés

  • H-P: 11.00-01.00
  • Sz-V: 12.00-24.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-10
Radegast 12°világos36 CZK
Gambrinus světlý 10°világos36 CZK
Pilsner Urquell 12°világos49 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Végzetesnek vagy veszélyesnek semmiképpen sem titulálnánk a szóban forgó ivó és zenés klub vonzerejét, amelyet a korrekt Svijany sör és a jó konyha biztosít.

Már a neve is jó, még szép, hogy megnézzük! Kis žižkovi sörkalandozásunk második helyszíne volt ez az egység a legutóbbi túrán. Miután a rajt jól sikerült a két utcával lejjebb található Dudásban (U Dudáka) bizakodva tértünk be ide is.

Annyira szomjasok voltunk, hogy a pultnál ülő szakácstól akartunk nagy hirtelen sört kérni, ő azonban – pillanatra sem kizökkenve a napi sajtó áttanulmányozásából - kollégájához irányított bennünket. Már jött is a három korsó Svijany, párás korsóban, pont annyi a habbal, ami illendő, egyben tetszetős.

A társaság egyik fele előzőleg botor módon nem élt a lehetőséggel, hogy megkóstolja az U Dudáka pompás sajttal-sonkával töltött sertésbordáját, ellenben testközelből végignézte annak míves elfogyasztását, ami visszafordíthatatlan folyamatokhoz vezetett a gyomrukban. Magyarán: ordítóan megéheztek! Kellett találni valami pótlást, de olyat, ami nem üti agyon a most kezdődött sörtúrát, mégis biztatás a bendő számára, hogy nemcsak sörrel fogják áztatni egész nap.

Így esett a választás a Csehországban mindig megbízható rántott eidami sajtra, vajas burgonyával, tartármártással, miszerint tatárska omáčkával. Ezt a rendelést már nem kerülhette el a szakács, felkelt a pulttól és szolgálatba helyezte magát. A konyhán perceken belül elkészült, az asztalnál pedig perceken belül elfogyott az étel. Külön piros pont a zöldhagyma-karikákkal diszkréten megszórt köretért.

Helyre állt a rend, mindenkinél megtörtént a szilárd tápanyagbevitel, mi mást tehettünk volna, kértünk még egy kanyar sört.

Az Osudova přitažlivostban elsősorban is könnyű tízes Radegastot, klasszikus Pilsner Urquellt, valamint Gambrinust csapolnak. Ezeken kívül szokott lenni valamilyen „pivní speciál” is a hordók között, vagyis hetente más-más vendégsör.

Kellemes ivó ez, nincs itt semmi különös látnivaló, vagy cicoma, hacsak nem a falra aggatott tangóharmónikák, a belsőbb helyiségben pedig az ajtó fölé pozicionált fa létra és fűrész, alatta egy kíváncsi tekintetű rajzmalaccal.

A pincében lévő zenés klubban minden pénteken és szombaton Karaoke-val szórakoztatja magát a már kellően elázott és a józanul is bevállalós közönség.

Fontos lehet, hogy a konyha egészen éjfélig ad ki ételt, maga a hely pedig hajnali egyig üzemel a hét minden napján, igaz, hétvégente délig rápihennek a nyitásra.

Ha távozáskor kilépve a járdára megbillenünk, ne magunkat, vagy az elfogyasztott sörök számát okoljuk, egyszerűen csak ilyen meredek ez a Lipanská utca.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Italok

Meglepően széles tömény választék

Konyha

Cseh- és nemzetközi finomságok

Pácolt hermelín sajt (Nakládaný hermelín) - 89. CZK

Olmützi kvargli (Olomoucké tvarůžky) - 79. CZK

Napi levesajánlat (Polévka dle denní nabídky) - 45. CZK

Marhapörkölt knédlivel, hagymával (Hovězí guláš, housk.knedlík, cibulka) - 169. CZK

Sertéssült, knédli, párolt káposzta (Vepřo knedlo zelo) - 169. CZK

Egészben sült csülök (Vepřové koleno) - 249. CZK

Hasznos információk

A konyha egészen éjfélig vesz fel rendelést!

Megközelítés

Villamos: 5, 8, 9, 15, 26-os, illetve az éjszakai 92, 95, 98-as járat "Lipanská" megálló.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu