Sörözők

Osudova přitažlivost (Végzetes vonzerő)

Žižkov (Lipanská 2.)

Megközelítés

  • H-P: 11.00-01.00
  • Sz-V: 12.00-24.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2016-09-03
Svijanský máz 11°világos29 CZK
Kozel světlý 10°világos28 CZK
Radegast 12°világos28 CZK
Pilsner Urquell 12°világos38 CZK

látogatások:

  • 2016. 09. 03.

Végzetesnek vagy veszélyesnek semmiképpen sem titulálnánk a szóban forgó ivó és zenés klub vonzerejét, amelyet a korrekt Svijany sör és a jó konyha biztosít.

Már a neve is jó, még szép, hogy megnézzük! Kis žižkovi sörkalandozásunk második helyszíne volt ez az egység a legutóbbi túrán. Miután a rajt jól sikerült a két utcával lejjebb található Dudásban (U Dudáka) bizakodva tértünk be ide is.

Annyira szomjasok voltunk, hogy a pultnál ülő szakácstól akartunk nagy hirtelen sört kérni, ő azonban – pillanatra sem kizökkenve a napi sajtó áttanulmányozásából - kollégájához irányított bennünket. Már jött is a három korsó Svijany, párás korsóban, pont annyi a habbal, ami illendő, egyben tetszetős.

A társaság egyik fele előzőleg botor módon nem élt a lehetőséggel, hogy megkóstolja az U Dudáka pompás sajttal-sonkával töltött sertésbordáját, ellenben testközelből végignézte annak míves elfogyasztását, ami visszafordíthatatlan folyamatokhoz vezetett a gyomrukban. Magyarán: ordítóan megéheztek! Kellett találni valami pótlást, de olyat, ami nem üti agyon a most kezdődött sörtúrát, mégis biztatás a bendő számára, hogy nemcsak sörrel fogják áztatni egész nap.

Így esett a választás a Csehországban mindig megbízható rántott eidami sajtra, vajas burgonyával, tartármártással, miszerint tatárska omáčkával. Ezt a rendelést már nem kerülhette el a szakács, felkelt a pulttól és szolgálatba helyezte magát. A konyhán perceken belül elkészült, az asztalnál pedig perceken belül elfogyott az étel. Külön piros pont a zöldhagyma-karikákkal diszkréten megszórt köretért.

Helyre állt a rend, mindenkinél megtörtént a szilárd tápanyagbevitel, mi mást tehettünk volna, kértünk még egy kanyar sört.

Az Osudova přitažlivostban a Svijanyn kívül Pilsner Urquellt, szűretlen tizenegyes Kozelt és Radegastot is csapolnak. Van egy Gambrinusos csapfej is, rá kell kérdezni, van-e hozzáillő söröshordó alatta, és szokott lenni valamilyen „pivní speciál”, vagyis hetente más vendégsör.

Kellemes ivó ez, nincs itt semmi különös látnivaló, vagy cicoma, hacsak nem a falra aggatott tangóharmónikák, a belsőbb helyiségben pedig az ajtó fölé pozicionált fa létra és fűrész, alatta egy kíváncsi tekintetű rajzmalaccal.

A pincében lévő zenés klubban minden pénteken és szombaton Karaoke-val szórakoztatja magát a már kellően elázott és a józanul is bevállalós közönség.

Fontos lehet, hogy a konyha egészen éjfélig ad ki ételt, maga a hely pedig hajnali egyig üzemel a hét minden napján, igaz, hétvégente délig rápihennek a nyitásra.

Ha távozáskor kilépve a járdára megbillenünk, ne magunkat, vagy az elfogyasztott sörök számát okoljuk, egyszerűen csak ilyen meredek ez a Lipanská utca.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Italok

Meglepően széles tömény választék

Konyha

Cseh- és nemzetközi finomságok

Vepřo-knedlo-zelo (Sertéssült knédlivel, párolt káposztával) 105.-CZK

Hasznos információk

A konyha egészen éjfélig vesz fel rendelést!

Megközelítés

Villamos: 5, 8, 9, 15, 26-os, illetve az éjszakai 92, 95, 98-as járat "Lipanská" megálló.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu