Pivotékák

Pivo a Párek Pivotéka (Sör és Virsli Sörbolt)

Vinohrady (Korunní 105.)

Megközelítés

  • H-P: 11.00-22.00
  • Sz-V: 14.00-22.00

látogatások:

  • 2016. 06. 21.

Sörbolt és söröző praktikus egyvelege nyílt meg a közelmúltban Vinohrady kerületben. A Sör és virsliben csapolt vidéki leveket kortyolhatunk és falatozgathatunk is, miközben összeállítjuk az otthoniaknak szánt segélycsomagot.

Eddig az ember jobbára valamelyik prágai Billa áruházban, vagy útközben hazafelé a brnói Olympia bevásárlóközpontban, illetve a mellette lévő brnói Tescoban intézte el az otthonra szánt sör beszerzését, most már akad egyéb lehetőség is. Ilyen például a Pivo és párek Pivotéka!  

Belépve rögtön szembesülünk vele, hol is járunk. Az első helyiségben mindjárt ott sorakoznak az elvitelre váró üvegek, sörösládák. Tíz-tizenkét márka negyven-ötven féle söre kapható, ez már elég ahhoz, hogy összeállítsunk egy csinos kis válogatást.

A Pivovar Chotěboř termékei mellett többek között Konrád, Herold, Žubr, Holba, nová pakai, Eggenberg, Támbor és Hubertus sörök közül válogathatunk. Gyűjtők figyelmébe ajánljuk, hogy többféle pohár és korsó szintén megvásárolható.

És hogy legyen mit falatozni otthon a söröcskék mellé, arról a feltöltött hűtők gondoskodnak: rendkívül gusztusos pácolt camembert sajtokkal, kolbászokkal, cseh disznósajtokkal, virslikkel, ötliteres dunsztos üvegben érlelt krinolinokkal vannak megrakva a polcaik.

A Pivo és párek nagy előnye, hogy négy-öt fajta vidéki sör csapolva is kapható, és azt helyben is el tudjuk fogyasztani. Beljebb ugyanis két kisebb helyiség, és tavasztól-őszig egy kerti terasz is várja a szomjazókat.

Ám további meglepetésekkel is rendre szolgál a Sör és virsli. Aznap például, amikor ott jártunk, akcióztak: nyolc (azaz nyolc) koronáért adták a korsó rohozeci sört. Biztos, hogy szerencsénk volt, mert ennél olcsóbb sört aligha ihattunk volna másutt a városban.

A pultban egyébként maga a tulajdonos áll, aki egy személyben csapol, csomagol, felszolgál és süti-főzi a sörök mellé a grillkolbászt és a virslit. Aki rendes vendég, és szépen fogyaszt, annak Pivo a párek matricát ad ajándékba.

Frissítés: Örömmel jelentjük, hogy a Pivotéka Pivo a Parek megnyitotta második üzemegységét is, Žižkov kerületben, a Bořivojova utca 58-as szám alatt.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Kiváló sörkorcsolyák

A névhez hűen remek főtt virsli (párek) 35.-CZK

Megközelítés

Villamos: 10, 16, 51-es, Perunova megálló, illetve 11, 23-as: Jiřího z Poděbrad megálló

Metro: Zöld "A" vonal: Jiřího z Poděbrad megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu