Sörfőzdék

Minipivovar Beznoska (Beznoska Minisörfőzde)

Prosek (Klíčovská 11.)

Megközelítés

  • H-V: 11.00-23.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-09
Beznoska 12°világos43 CZK
Májaejl 11°világos szüretlen47 CZK
Klíčák 13°világos szüretlen47 CZK
B-ejl 15°világos49 CZK
Tmavý Koloušek 13°barna49 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Egy bajuszos sörfőzde, nemcsak férfiaknak. Lokális sörnyelőhely, kackiás megjelenés, kertvárosias környezetben, Prosek kerületben.

A piros (C-jelzésű) metróvonal Prosek állomását vegyük célba. Innen feljőve egy Billa áruház, - az úttest túloldalán pedig - három modern irodaépület látványa fogad. Ezt azért célszerű megemlíteni, mert a kettes és hármas irodaház között furmányosan átsétálva, majd a Čakovická-Stopající utcák útba ejtésével pár perces könnyű sétával becserkészhető a sörfőzde. A cím: Klíčovská 11.

Kertvárosias részben járunk. A fedett kerthelyiség alatt többnyire helyiek üldögélnek és szomj-oltanak, a sörturista, akár a fehér holló. Szombat dél van, ebédidő: a gőzölgő knédlik szaftos vadasmarhával keringőznek a tányérokon, a fiatal felszolgáló pedig a benti sörcsapról tálcán hozza ki az újabb és újabb rendeléseket. Langyos szellő fújdogál, jól esik a szabad levegőn üldögélés, főleg Minipivovar Beznoska söreinek társaságában.

Kicsi a főzde, de érdekes pivókra akadhatunk itt. Például a challenger, citra és cascade komlókkal készült „B-ejl” nevű sörre, ami történetesen egy tizenöt Balling-fokos felső erjesztésű bitter, szép száraz-kesernyés ízzel. A helyben legnépszerűbb söritóka azonban a főzde nevét viselő tizenkettes lager, a Beznoska. Kétféle benešovi malátával, és háromfajta žateci komlóval készül. Klíčák névre hallgat a minipivovar kellemesen karamellás, könnyű félbarnája. Egy tizenhármas búzasör is szerepel a repertoárban, ez a Koloušek. Ezeken túl még egy tizenhármas barna sör (Tmavý Koloušek), és egy alacsony alkoholtartalmú, felsőerjesztésű ale a kínálat.

Az aktuális sörlap persze változhat, és változik is - minimum szezonálisan. Ami állandó, az a sörfőzde védjegye, a korsókon is feltűnő bajusz alakú logó. Bajusszal, vagy anélkül, de mindenképpen jól esnek az itteni sörök, a megbízható prágai szintet mindenképpen hozza a Minipivovar Beznoska.

Az étlapon a hagyományos cseh ételeken kívül olyan fogások is szerepelnek, mint a kecskesajttal-, illetve baconnal és szilvával töltött szűzérme, a portói borral készült grillezett szilvás kacsamell, a zöld borsos-, és rókagombás sertéssült, vagy éppen a pácolt marharostélyos tükörtojással.

Ha kevésbé barátságos az idő, akkor a benti söntésben is vígan elüldögélhetünk egy-egy újabb sör csapolásában-, és a főzőüstökben gyönyörködve. Van még egy nagyobb belső terem, itt nagyjából harminc-negyven ember sörözhet és falatozhat egyszerre. A legvagányabb szakasz azonban a 2015. tavaszán felújított, bajszos logós asztalokkal berendezett rész az épület jobb szárnyában, ahonnan egyenesen a konyhára látni. Sajnos ez nem volt nyitva, amikor ott jártunk.

Akinek a közelben van dolga, akár szobát is kivehet, ugyanis a sörfőzdével szimbiózisban működik a Školička panzió. Valamikor egyébként egy általános iskola volt itt, amelynek helyén 1995-ben nyitottak éttermet és vendégházat, 2013-ban pedig megkezdte működését a Minipivovar Beznoska is.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh ételek

Rókagombás sertés szűzérmek (Vepřové medailonky s liškovou omáčkou) 168.-CZK

Érlelt marharostélyos, tükörtojással (Marinovaná roštěná s volským okem) 179.-CZK

Megközelítés

Piros (C-metróvonal) Prosek megálló, onnan gyalog.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu