Sörözők

Kavárna Iluze (Illúzió Kávéház)

Nové Město (Vladislavova 8.)

Megközelítés

  • H-Sz.: 15.00-24.00
  • Sz-V.: 17.00-24.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2010-11-06
Pilsner Urquell 12°világos38 CZK

látogatások:

  • 2010. 11. 06.

Őszintén szólva véletlenül akadtunk rá erre a kis kocsmára. Jó néhány korsó után léptünk ki a Jelínkova sörözőből, és rossz irányba indultunk el a Medvebocsok felé. Nem egyszerűen rossz, hanem éppen az ellenkező irányba, a Vladislavova utca felé.

Mint azonban kiderült, oka volt eltévedésünknek. A hűvös novemberi estében hamarosan feltűnt egy jóságosan világító pilzneres cégér, bentről pedig barátságos fények világítottak ki az utcára. Nem tehettünk mást, benyitottunk a Kavárna Iluzéba!

Belépve örömmel nyugtáztuk, hogy a kávézóban mindenki sörözik.

A fal mellett kétszemélyes, a vendégtér közepén négyszemélyes asztaloknál zajlik a folyadékfelvétel. A kicsorduló habot a zöld prazdrojos terítők mohón szívják magukba. A bejárat felől bal kézre kétlépcsős minigaléria. A falakon kubista reprodukciók, a fali polcon néhány könyv és egy antik rádió: „Kapcs-ford, jelkezz!”- a Mézga családban látni hasonlót.

A pult mögötti boltíveket terméskőből és dísztéglából rakták ki. A hangfalakból kötelezően jó zene szól, ami nem csoda, hiszen kifigyeltük, hogy a bárpult hátsó részében a pultos kisasszonyok saját cédéi sorakoztak, jó házi válogatásokkal.

Leülünk az utcára néző „ablakba”. A pincérlányok kedvesek, szépek és nem utolsósorban vagányak: oldalukon lánc csörög, néhány feltűnő helyre tetoválást varrattak magukra, így hozzák vidáman a korsó Gambrinust és a Pilsnert. Elégedetten vigyorgunk, amikor belekortyolunk a sörünkbe – aztán az újabbakba, majd a rákövetkezőkbe.

Aki melegségre vágyik, számtalan olasz, afrikai és kubai kávékülönlegesség közül választhat, de rumokból is feltűnően széles a választék. Absinth-tal is próbálkozhatunk csekélynek mondható negyvennyolc koronáért.

Ha éjjeli bevetésre készülünk valamelyik prágai klubba, aligha akad alkalmasabb felkészülési hely a Kavárna Iluzénél a Belvárosban. Ez a hely életre kelti az ember érzékeit, és egészséges izgalmi állapotba hozza sörnyűtte agyát.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Nincs konyha

Megközelítés

Megközelítés: „B” metróval, vagy a 2-es, 9-es, 18-as, 22-es villamossal a Narodni třída megállóig

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu