Sörözők

Krušovická Chalupa (Krušovicei kunyhó)

Nagyobb térképre váltás

Nusle (Května 5. út, 62-es szám)

Megközelítés

  • H-V.: 10.30-22.30
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2010-04-16
Krušovice světlé 10°világos29 CZK
Krušovice černé 10°barna29 CZK

látogatások:

  • 2010. 04. 16.

Kevés jobb dolog lehet, mint egy kunyhóban ülve remek krušovicei sört iddogálni, ezért igencsak szaporázzuk a lépteinket a Května úton a „Vyšehrad” metró megállót éppen csak elhagyva. A 62-es számú házat keressük, és hamarosan meg is találjuk.

Itt vagyunk hát! Nem valami csőszkalyiba ez, hanem egy tekintélyes méretű földszinti söröző, amely előtt kis teret találunk.

Bemegyünk, leülünk, és az itallapot megpillantva máris körbe ér a vigyor a fejünkön: mindössze huszonhat koronáért csapolják meg a fél lieteres sörbögréket! A černé Krušovicét már ismerjük, kezdjünk most egy világossal! Ez legalább ugyanolyan barátkozós típus mint a fekete változat, és nekünk egyáltalán nincs ellenünkre az új ismeretség.

A két levest, és a nagyjából öt olcsó (hetvenöt-nyolcvan koronás) főételt tartalmazó napi ajánlatot (denní menu) átfutva egy gulyáslevest (gulašova polévka) rendelünk. Sokkal sűrűbb, köményesebb és esetünkben jóval sósabb változata ez a Magyarországon ismertnek, de ezzel együtt is pillanatok alatt elfogy a tányérunkból. A gulyás leves mellé remekül passzol a savanykás barna kenyér.

És ha már a kenyér barna, legyen a sör is az! Jöhet a černé Krušovice!

Karakteres, karamellás ízű, jól kezelt és hideg, éppen olyan, amilyennek 1581-ben, a krušovicei sörgyár alapításakor megálmodták. Buzgón fogyasztjuk, ha már ilyen remek lehetőségünk adódott rá.

Ha szerepel az étlapon, csapjunk le a töpörtyűkrémre (škvarky), mustárral, hagymával, paradicsommal és uborkával tálalják, vagy kérjünk egy cseh pacallevest (drštkova).

Csütörtökök esténként az élő zenéé a főszerep, méghozzá a country muzsikáé. Aki nem szereti a műfajt, a hét többi napjára időzítse itteni látogatását. Aki pedig szereti, foglaljon időben asztalt!

A Kunyhó nem csábít féktelen duhajkodásra, éjjelig tartó sörözésre - tán ki is rúgnánk az oldalát -, de egy vyšehradi sörtúra első állomásának tökéletesen alkalmas célpont.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh-, és nemzetközi (spanyol és ázsiai) konyha

Specialitás: Krušovický kotlík (kuřecí a vepřové maso s americkým bramborem,žampiony, rokfórovou omáčkou a zapečené sýrem) Krušovicei fazék (csirke és disznóhús gombával, steak burgonyával, rokfortmártással ráolvasztott sajttal 130.- CZK

Megközelítés

„C” metró, Vyšehrad megálló

Villamos: 18-as, "Paloucek" megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu