Pivotékák

Galerie Piva (Sörkiállítás)

Vršovice (Krymská 36.)

Megközelítés

  • H-V: 14.30-21.00

látogatások:

  • 2016. 04. 11.

A Galerie Piva Vinohrady városrész alatt, de már Vrsovice kerület egyik mellékutcájában bújik meg.

Parányi kis üzletről beszélünk, ennek ellenére kialakítottak két jópofa kóstolóasztalt, ahol párnázott sörösládákon üldögélve tíz fő hódolhat kedvenc időtöltésének.

Húsz-harminc fajta sör sorakozik a polcokon, tehát szerény, de tisztességes a kínálat. Az üvegeseken túl kétfajta csapolt szokott szerepelni a napi ajánlatban.

Egy külön üvegvitrinben pár sörös relikvia – leginkább korsó és pohár – lett közszemlére-, és persze eladásra kitéve.

A három hűtőben másfél literes, pet palackos kiszerelésben is kapható néhány vidéki cseh sör. Ezekre is érdemes rápróbálni, könnyen szállíthatók, nem törnek.

Akár egy jóféle kiskocsmában: a Galerie Piva utcafrontjára fehér krétával írják ki az éppen kapható pivókat. Szimpatikus, barátságos megoldás, ugyanilyen a környék is. Egy utcával feljebb, néhány házzal arrébb van egy klasszikus pilzenis sarki étterem arra az esetre, ha visszavonhatatlanul megéheznénk.

Ennél is jobb választás lehet viszont sör szempontjából az utca elején (Krymská 2.) a közelmúltban megnyílt Bad Flash Bar, a maga tizenkétféle csapolt sörével, és tíz hűtőnyi üveges kínálatával. Ők délután ötkor nyitnak, és pénteken és szombaton hajnali kettőig, a további napokon pedig hajnali egyig nyitva is maradnak. Érdemes betérni ide is, csak figyeljünk az árakra. A Bad Flash Bar - amint a neve is mutatja - ugyanis sokkan inkább söröző, semmint pivotéka.

A Galerie Piva minden nap fél háromtól este kilencig van nyitva, de azért nagy tételben ne fogadjunk erre, volt már olyan, hogy egy-egy szombati napra bezárt. Telefonon lehet előzetes érdeklődni, aztán letesztelni a helyet.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Nincsenek ételek

Máshol falatozzatok

Hasznos információk

Bad Flash Bar az utca elején (Krymská 2.)

Megközelítés

Villamos: 4, 22, 57, 59-es járat, Ruská megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu