Sörfőzdék

Pivovar u Bulovky (Sörfőzde a Bulovkánál)

Libeň (Bulovka 17.)

Megközelítés

  • H-Cs.: 11.00-23.00
  • P.: 11.00-24.00
  • Sz.: 12.00-24.00
  • V.: 12.00-23.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-10
Richter Ležák 12°világos32 CZK
Richter Alt 12°világos32 CZK
Richter Helles 13°világos szüretlen32 CZK
Richter Pražský Hefe-Weissbier 13°világos szüretlen32 CZK
Richter Extra Stout Black 14°félbarna32 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Jaroslav és František Richter urak libeňi sörfőzdéjéről annyi szépet és jót hallottunk, hogy elhatároztuk, okvetlenül felkeressük. Egy derűs szombat estén ejtettük meg a látogatást.

A kocsma tömve volt helyiekkel, akik – mivel napközben búcsú volt a kerületben - már igen nagy vigasságban múlatták az időt. A derék libeňi polgárok nekünk is helyet szorítottak az egyik asztalnál, mi pedig a fali táblára írt sorrend szerint kóstoltuk végig Richterék söreit a Pivovar U Bulovkyban. A könnyű, tizenkettes ležákkal kezdtünk, majd a sorban a düsszeldorfi tizenhármas következett. Áldottuk a szerencsénket, ugyanis éppen csapon volt a sörház prágai búzasöre, végül a kompozíciót az ír típusú, tizennégy fokos Richter Extra Stout Black-kel zártuk le. Elsőosztályú söröcske valamennyi!

Pénzünk már fogyatkozóban volt, ezért nem tudtuk megkóstolni a konyha specialitását, a malátával bélelt sült kacsát, de párolt káposztával tálalt tócsnira még futotta, ami egészen egyszerűen fenséges volt. Szívesen megveregettük volna a szakács vállát!

František Richter úr (ugyanis a fivérek közül ő vezeti a főzdét) saját bevallása szerint száztizenhatféle sört tud készíteni kisüzemi berendezésén, amit a vendégtér egy jól látható pontján állított fel. Az összeurópai sörkínálatból általában négy-öt fajta van csapon, az aktuális ajánlat rendszeresen változik, alakul. Aki libeňi sörtúrára készül, Hrabal klasszikusai mellett mindenképpen ejtse útba Richterék sörfőzdéjét a Bulovka utcában!

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Remek sörök, kitűnő konyha, mindez reális áron

Konyha

Klasszikus cseh konyha

Specialitás: Pikáns húsvariációk, zöldséggel és sült burgonyával (Pikantní masová směs, se zeleninou, steakové hranolky) 139. - CZK

Megközelítés

A 3-as, illetve a 10-es villamossal a „Bulovka” megállóig

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu