Sörözők

Pub Atmosphere (Atmoška) (Hangulat Pub)

Staré Město (Smetanovo nábřeží 14. / Karolíny Světlé 33.)

Megközelítés

  • Pub: 11.30-01.00
  • Kávézó: 11.30-01.00
  • Kerthelyiség: 11.30-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-09
Gambrinus Excelent 11°világos41 CZK
Kozel černé 10°barna41 CZK
Pilsner Urquell 12°világos51 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Végre egy korrekt, fiatalos és még megfizethető hely a Károly-híd mellett! Ez manapság lassan a fehér holló kategóriába tartozik Prágának ezen a környékén.

A folyó irányából a Smetanovo nábřeží 14. szám alatti kapualjba belépve, majd egy lépcsőn leereszkedve juthatunk az újabb sörfelvételi pontra.

Az extra jó fej pultosok a második látogatáskor már ismerősként üdvözölnek, és bár kint díszeleg a „Foglalt” tábla, a legjobb asztalhoz ültetnek. (Egyébként ezért a pultnál sörözve meg is dolgoztunk előző este, de egyáltalán nem bántuk.)

A csapos srác nagyjából délután fél öt körül szokott elkezdeni táncolni – persze csak a takarásban. És csak módjával: hosszú még a nap.

A lányok csapolnak, ő pedig tálcázik, rendelést vesz fel. Jó az összhang, gyors a kiszolgálás. Kiváló a tizenegyes Gambrinus Excellent , nemkülönben a csapolt barna Kozel, vagy éppen a pilzeni. De szintén hordókból buzog fel a most felsoroltak mellett a pilzeni csoporthoz tartozó Fénix búzasör, valamint a belga Hoegaarden is.

És a konyha sem utolsó: elsőosztályú sült mézes sertésbordát szervíroznak például, mártogatósokkal, grillezett chili paprikával és fokhagymás pirítóssal.

De egyébként önmagában is komoly a hely. A söröző egyik bejárata a Moldva rakpartja mellett, Károly-híd irányában található, de az egység átterpeszkedik egészen a túloldalon lévő Karoliny Světlé az utcáig, amelyben történetesen az U Rotundy söröző is működik. Ebből az irányból is van bejárat.

A két utca közötti részt kitöltő belvárosi bérházban pedig az Pub Atmosphere-nek hála található bár, hangulatos belső udvari terasz, étterem és kávézó is, plusz még egy bónusz-söröző résszel megfejelve.

Aki a klasszikus prágai retro kocsmavilág hangulatát keresi, nem valószínű, hogy megtalálja a számítását itt. A sör viszont mindig hideg, az ételek jók, a hangulat pedig önmagáért beszél. Bár az Óváros óvárosában vagyunk, gyakoribb a cseh szó, mint a külföldi. A helynek pedig valóban különleges az atmoszférája.

Esténként általában telt ház van, ha kettőnél többen vacsoráznánk is, foglaljunk előre asztalt. Ha csak sörözni térünk be, elég lesz néhány állóhely is. A pultnál úgyis szól majd valami jó muzsika, lehet, hogy éppen reggae. Bob Marleyt hallgatva úgysem ittunk még Gambrinust Prágában. Idáig.

A kerthelyiség tízig tart nyitva, a kávézó rész éjjel egyig, a pub záróráját egy kérdőjelre cserélték. Ez is mindenképpen biztató jel!

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh- és nemzetközi konyha

Utopenec: 119. - CZK

Mézes, sült sertésoldalas (Medová pečená žebra) 269.- CZK

Grillezett sertésszűzérmék gombával (Panenka s houbami) 269.- CZK

Hasznos információk

Az első látogatás után többször is teszteltük, és mindig ugyanazt, a fesztelen hangulat nyújtotta a Pub Atmosphere. Reméljük, így is marad!

Megközelítés

2, 17, 18-as villamos, "Karlovy lázně" megálló.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu