Sörözők

U Veverky (A Mókushoz)

  • H-V: 11.00-23.00
  • Konyha: 22.00-ig
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-12
Pilsner Urquell 12°világos52 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Akár és egy kis Alvin és a Mókusokkal is hangolhatunk az U Veverkyben tett látogatásunkra. Igaz, tarajos punkok csak ritkán tűnnek fel itt, annál több a könyvtárszagú egyetemista.

A lányokra ez nem vonatkozik, ők kedvesek, szépek és mosolygósak.

A fekete asztalok is kopnak lassan, egészen jó hely a Ververky, azaz a Mókushoz címzett söröző. Minden adott hozzá, csak egy kicsit le kell harcolni. Rajta hát, üljünk le valahova!

„Éljenek a zsíros pofák” - az étlap ezzel a jelszóval ajánlja a házi disznótorost. Ugyanitt kiderül az is, hogy a Mókusban az „Egészségre és farkocskára!” (mármint a Mókuséra) illik koccintani.

A kelkáposztás fasírt krumplipürével és uborkával szokatlan, de izgalmas variációnak tűnik.

A ház specilatásaként azonban a szűretlen tankos plzenit hirdetik, és ez még inkább szimpatikussá teszi a helyet.

Hogy ezt pontosan miképpen csinálják, az nem teljesen világos, hiszen szűretlen, pontosabban pasztőrizálatlan Prazdroj elvileg egyetlen helyen van állandóan csapon egész Csehországban, méghozzá egy pilzeni sörözőben, a Na Parkánuban.

Aki viszont konstruktív módon szeretne eljárni ebben a témában, az legjobban teszi, ha idejön kóstol és rákérdez, a következő alkalommal pedig minőségbeli összehasonlítást végez a Na Parkánuban, Plzenben. Másképp nehéznek tűnik kellő alapossággal eljárni ebben  a fontos ügyben.

A Veverky söntése mindenesetre kifejezetten ős-kocsmai hangulatot áraszt, már amennyire látjuk a hangyabolyként itt nyüzsgő törzsvendégektől. Zárórakor jól jöhet a 131-es busz menetrendje, amelyet előrelátóan az bejárati ajtó mellé szögeztek.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh-, és nemzetközi konyha

Napi levesajánlat (Polévky dle denní nabídky) - 59. CZK

Rántott eidami sajt (Smažený sýr eidam) - 125. CZK Tejszínes burgonyával (Smetanové brambory) 45. CZK

Csípős marhapörkölt zsömlés knédlivel (Pikantní hovězí guláš s houskovým knedlíkem) - 189. CZK

Egészben sült csülök (Pečené vepřové koleno) - 269. CZK

Megközelítés

„A” (zöld) metróvonal, "Hradčanská" megállójától. Villamos: 1, 2, 8, 18, 20, 25, 26-os, és az éjszakai 91, 96, 97-es járat "Hradčanská" megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu