Sörözők

Hospůdka V Koutku (Kiskocsma A Sarokban)

Smíchov (Elišky Peškové 3.)

Megközelítés

  • H-Sz: 09.00-23.00
  • V: 10.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-09
Staropramen světlý 10°világos29 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Ez nem söröző, ez kocsma. Felhőnyi cigaretta füst terjeng a levegőben, a talponálló részben élénk társalgás folyik, a hátsó asztaloknál a kártyapakli is előkerül.

Barázdált arcú, láthatóan sokat megélt prágaiak fújják karikára a dohányfüstöt itt, a V Koutkuban. Koccannak a sörös korsók, javában zajlik a közéleti ügyek megvitatása és a különböző sporteredmények zajos kommentálása, miközben a pincér sebtiben újrahasznosítja a korsókat: sokadjára is teletölti őket hűs, habos, tartályos Staropramennel.

Hospůdka V Koutku, azaz Kisvendéglő A Sarokban. És valóban, az utcán jobb kéz felé eső, szomszédos épületek jó pár méterrel beljebb vannak, mint a kocsma bejárata, így ezt nevezhetjük akár saroknak is.

A kisvendéglői státusz már kevésbé állja meg a helyét, itt nincs piros kockás abrosz, és frissen szedett virág az asztalokon. Itt ivás van. Komoly, koncentrált és hatékony, a jól megszokott napi rutin szerint. Olyannyira igaz ez, hogy étlap sincs, még hideg sörkorcsolyák sem kaphatók. A söntésben a „Menu” címszó alatt különböző lepárolt alkoholos italok beviteli lehetőségére hívják fel a figyelmet. Van kóla is, fanta is, rejtély, hogy miért, talán a kisgyermekes apukákra gondolhattak, más ötletünk nincs.

Az egyszeri betérő számára további kérdés marad, hogy miért borítják a falakat oly gazdagon különböző régi sílécek. Nem mai darabok, fából készült az összes, ránézésre az elmúlt fél évszázadban ezeket nem csatolta fel senki. A falon egymás mellé helyezve őket úgy néznek ki, mint valami különleges sport-lambéria.

Az utolsó asztal rendszerint komoly kártyapartik helyszíne. Miután mindenki kiterítette a lapjait, simán megengedtek nekünk egy fotót a törzsvendégek. Úgy tűnik, magabiztosak, nem tartanak attól, hogy az idezúduló turisták tönkreteszik a kedvenc kiskocsmájukat. Ne is tegyék!

Egyébként ha jól megfigyeljük, akkor észrevehető, hogy a V Koutku úgynevezett egyirányú kocsma. Kifelé nem megy senki, csak befelé érkeznek a vendégek. Egyirányú és folyamatos ez az áramlás. Az itteni sörivók tetszés szerint felhasználható, kocsmázásra fordítható szabadideje közelíthet a végtelenhez.

A Hospůdka V Koutku-t elsősorban azoknak ajánljuk Smíchovban, akik nem egyszerűen sörözőt, hanem kocsmát akarnak látni Prágában, a szó letisztult, egyszerű és őszinte értelmében.

Három házzal odébb, a 9-ces szám alatt működik a Hostinec U Terflerů. Terflerék Vendéglőjében olcsó Hubertus sörrel, és egy polcra ültetett, fából faragott tacskóval várják az érdeklődőket.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Nincs konyhájuk.

Csak chips van, akinek kedve tartja, ropogtasson!

Hasznos információk

Hétköznap már reggel kilenctől nyitva van! Ez ritkaság Prágában.

Megközelítés

Villamos: 9, 12, 15, 20, illetve az éjszakai 98-as, 99-es járat: "Švandovo divadlo" megálló.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu