Sörözők

Bad Flash Bar (Rossz Villám Bár)

Vršovice (Krymská 2. )

Megközelítés

  • H-P: 17.00-01.00
  • Sz-V: 17.00-02.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-10
Bad Flash Pilsner Lager 12°világos49 CZK
Bad Flash Bikini Session IPA 11°világos69 CZK
Bad Flash Amber Ale 13°világos69 CZK
Bad Flash Imperial Saison 14°világos69 CZK
Bad Flash Double IPA 19°világos99 CZK
Bad Flash Russian Imperial Stout 24°barna99 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Romkocsmára hajazó, fiatalos és jó hangulatú sokcsapos egység. Egyebek közt többféle saját és különleges Bad Flash sörrel.

Láttunk már ilyet: adott egy cseh sörrel kereskedő vállalkozás, amely minőségi sörökre specializálja magát, gondol egyet, beruház és a forgalmazás mellett hús-vér kocsmát (kocsmákat) is nyit. Prágában ilyen klasszikus példa a BeerGeek nevű sörimportőr sörözőjének három évvel ezelőtti megnyitása volt Vinohrady kerületben. (Jellemző, hogy a BeerGeek Bar azóta is a legigényesebben összeállított csapolt sör-kínálatot nyújtja a városban.)

Most az ő nyomukba lépett a Bad Flash kereskedő cég is, amely két multi-tap bárt is elindított a cseh fővárosban. Az elsőt Vršovicében, a Krymská utcában, a másodikat pedig Karlín városrészben Křižíkova utca 111-ben. Jó kis helyek a Bad Flash Bárok!

Mi az előbbiben jártunk, és nagyon kellemes benyomást tett ránk. Egyrészt itt is jó a kínálat, hiszen rendszerint tizenkettő-tizenötféle csapolt sörből választhatunk. Másrészt – a harminc csapos BeerGeek Barhoz hasonlóan - vannak több kisebb üzemben, bérfőzésben készülő saját söreik is!

Ezek pedig a következők. Egy tizenegyes Bad Flash Bikini Session IPA, egy tizenkettes pilsner lager, egy tizenhármas Bad Flash amber ale, a tizennégyes MaxiSaison Imperial Saison, aztán még följebb lépkedve a tizenkilenc fokos Bad Flash Double IPA, végül a huszonnégy fokos Bad Flash Torpid Mind Russian Imperial Stout. Utóbbi átszámítva már több mint kilencszázalékos alkoholtartalmú, ami ugyebár a borokéhoz közelít. Szó mi szó, testes kis itóka.

Az ára is testes: kilencvenkilenc koronába kerül belőle egy korsóval. Az ember csak kapkodja a fejét, de elég lesz belőle pohárral is (az egyébként ötvenkilenc korona), ráadásul a sörínyenceknek mindegyik tétel ajánlott.

A saját sörök mellé jön még további öt-hat prémium sör külföldről, illetve Csehországból. A pult mögött pedig szép sorban egymás mellett összesen kilenc hűtő van feltöltve üveges sörökkel, a világ minden tájáról. A Bar facebook oldalán nyomon követhető a napi csapolt ajánlat, és ami korrekt, hogy a hamarosan csapra kerülő sörök listája is. Aki hosszabb ideje keres valamilyen ritkán iható különlegességet, így tud előre készülni.

Az sem árt az egységnek, hogy itt a belső megjelenéssel is akartak valamit kezdeni. Van egy kellemes előtér, egy bárszékes üldögélő rész, és egy régi bútorokból összeeszkábált pici jópofa pihenő szakasz is. A falakat lecsiszolták, lecsupaszították, ettől kicsit romkocsmás a hangulat.

Szintén szimpatikus hely alapgondolata, miszerint „Nálunk nincs előzetes asztalfoglalás, gyere be, és ülj le bárhová, az emberek kedvesek”. Enni csak néhány hideg sörkorcsolyát lehet, de egy hermelín bármelyik sör után jól esik. Jó kis hely a Krymská utcai Bad Flash Bar, ajánljuk.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Italok

Széles választék különböző párlatokból

Konyha

Hideg sörkorcsolyák

Pácolt camembert sajt (Nakládaný hermelín) 85.-CZK

Hasznos információk

Csak délután ötkor nyitnak, viszont pénteken és szombaton hajnali kettőig folyik a sör csapokból.

Megközelítés

4, 13, 22, 97, 99-es járat "Vršovické náměstí" megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu