Sörözők

Restaurace V Cípu (Étterem a Csücsök utcában)

Nagyobb térképre váltás

Bezárt kocsmáink (V cípu 1.)

Megközelítés

  • H.-V.: 11.00-24.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2010-12-03
Staropramen světlý 10°világos27 CZK
Staropramen Ležák 12°világos29 CZK
Staropramen černý 12°barna33 CZK
Staropramen nefiltrovaný 12°világos szüretlen35 CZK

látogatások:

  • 2009. 11. 25.

(Az éttermet 2016-ban BEZÁRTÁK. Újvárosban, a Vladislavova utca 1. szám alatt és az Óvárosban - cím: Michalská 25. - nyitottak két másikat.) A Vencel tértől mindössze egy pikolónyi távolságra található az eldugott V Cípu utcácska, a Na Přikopé és Jindřišska utcák között féltávnál.

Érdemes beiktatni ezt a kis kitérőt, mert jó áron - huszonhét koronáért - mérik a tankból csapolt, tíz fokos Staroprament. Itt, a belváros közepén a kispénzű turisták számára ez nem elhanyagolható szempont. Csapon van továbbá az eggyel erősebb, tizenegyes Staró. Aztán az enyhén citrusos, korianderes felhangokkal bíró szűretlen, valamint a sötét változat is - néhány koronával drágábban.

Hosszú éveken át a Prágában ritkaságnak számító Zlatopramen és Březňák söröket csapolták többfajta változatban a V Cípuban, annak idején éppen ezért került fel ez a hely a honlapunkra. Nos, a zlatopramenes korszak a 2014-es évben véget ért, a söröző ennek ellenére érdemes a figyelemre, hiszen a hely lokalitása szemernyit sem lett rosszabb, sör-árfekvése pedig továbbra is korrekt, vonzó.

Azt mondják, a konyha sem rossz, ám erről nem sikerült meggyőződnünk. Egy alkalommal egy órakor ültünk be, és rossz néven vették, hogy a délutáni étlapról – amely két órától lép életbe - akartunk választani. Ekkor kértük volna a napi levest (denní polévka), mire sajnálkozva közölték, hogy az meg már elfogyott. Ezek után már meg sem lepődtünk, amikor egy pizzafutár lépett be a helyiségbe, és a személyzet a pult mögött mohón rávetette magát a sonkás-gombásra. Bánatosan, korgó gyomorral kikértünk egy szilvapálinkát, ami viszont remek döntésnek bizonyult. Új erőre kapva távoztunk, igaz, nem jutottunk messzire.

A szomszédban üzemel ugyanis Prága egyik impozáns biliárdterme. Ez számunkra csak azért érdekes, mert itt egy kiváló vidéki sört, Černa Horát rejtenek a hordók. A hosszú pultnál bárszékre ülve, vagy csak úgy álldogálva végigkóstolhatjuk a černa horai gyár kínálatát, méghozzá kiváló minőségben. Fizetni kifelé, a bejárati lépcső alját uraló kasszírnőnél kell, már ha még megvan a belépéskor a markunkba nyomott kis cetli, amire a fogyasztásunkat írták. Nézzük el a kasszírnőnek, ha nem érti, hogy a zöld posztón guruló golyók világában miért csak sörök szerepelnek a számlánkon. Ő nem tudja, hogy kocsmába még tréfából sem jár sportolni az ember.

 

Örömmel jelentjük, hogy a Restaurace V Cípunak azonos nevű testvérintézménye nyílt Prága Óvárosában, a Michalská utca 25. szám alatt! Az új söröző a régebbi összes erényét magáénak tudhatja, ráadásul nagyon kellemes hangulatú, gazdagon boltívelt helyiségekkel. A csapolt Staropramenért pedig csak néhány koronával kell többet fizetni, mint az Újvárosban található egységben.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Nemzetközi konyha

Specialitás: Tiroli sertés-medailonok, sajtmártással és tejszínnel (Tirolské medailonky, se smetanovo-sýrovou omáčkou) 118.- CZK.

Negyed sült kacsa, knédlivel káposztával (Čtvrtka pečené kachny, s kendlíks a se zelím) 89.- CZK

Napi menü készételei: 75 - 95. CZK

Megközelítés

Gyalogosan a Vencel-tértől

Vencel tér: 3-as, 9-es, 14-es 24-es villamossal a Václavské náměstí megállótól, vagy az "A" zöld metróvonal Můstek nevezetű állomásától

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu