Sörözők

U Houbaře (A Gombászhoz)

Nagyobb térképre váltás

Holešovice (Dukelských hrdinů 30.)

Megközelítés

  • H-V.: 11.00-24.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2011-02-18
Pilsner Urquell 12°világos39 CZK
Gambrinus světlý 10°világos29 CZK
Kozel černé 10°barna32 CZK

látogatások:

  • 2011. 02. 18.

A Gombász igazi békebeli vendéglő, olyan, amelyet tán mi magunk is nyitnánk egy szép napon. Keresnénk benne hibát, de nem lelünk. Barátságos, meleg színek, otthonos beltér, elsőosztályú pilzeni, kiváló konyha, udvarias és gyors kiszolgálás.

Túl szép, hogy igaz legyen... Pedig az!

Csütörtök délután van, de alig találunk helyet. Pedig a törzsvendégek által folyamatos megszállás alatt tartott söntésen kívül két nagyobb termet is kibélelhetnek a korgógyomrú, kiszáradt fogínyű vendégek.

A belső, nem dohányzó helyiségben, a festőhengerrel pingált falra régi vasúti tábla van felerősítve. A szépemlékű Csehszlovák Államvasutak Benešov – Praha viszonylatát népszerűsíti – nem véletlenül. A derék prágai polgárok a mai napig előszeretettel járnak gombászni a közeli benešovi erdőkbe. Nincs messze innen a holešovicei pályaudvar, az erdőjárás után pedig jól esik egy-két korsócska sör - ez csak természetes.

Ezúttal csak valami könnyűt harapnánk: hadd jöjjön egy barna sörben párolt hagymás szafaládé, nálunk ez este hat óra táján még „ápdét egyes”. Kihozzák, megkóstoljuk, ámulunk. Ennél egyszerűbb, egyúttal fenségesebb sörkorcsolyát nem nagyon ettünk még Prágában. Azonnal rendelünk hozzá újabb söröket! Kis noteszünkbe pedig gondosan feljegyezzük, hogy a Gombász Prazdroja a legjobbak közül való Prágában.

A sok sör miatt kénytelenek vagyunk felkeresni Josef Valenta úr női-férfi divatszalonját. Ott nyílik rögtön a tálalóasztal mellett. És ez nem tréfa! Ugyanis a vécéajtón pontosan az alábbi felirat olvasható: „Josef Valenta Dámský – Pánský Modní Salon”.

Testben és lélekben megkönnyebbülve összegezzünk tapasztalatainkat. Nem szívesen osztjuk ki ugyanis a maximális öt korsós értékelést, de a Gombász kétségtelenül megérdemli.

Jól felfogott érdekünkből rendszeresen ellenőrizzük majd, nem következett-e be minőségromlás az U Houbaře-ban.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó

Konyha

Hagyományos cseh konyha

Specialitás: Barna sörben párolt kolbász (Buřt na černém pivě) 45.- CZK

Megközelítés

A 6-os, 17-es villamosok "Veletržní palác" megállójától.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu