Sörözők

Dejvická Sokolovna (Dejvicei Sokol-tornaegylet)

Nagyobb térképre váltás

Bezárt kocsmáink (Dejvicka 181/2)

Megközelítés

  • H-K: 10.00-23.00
  • Sze-P: 10.00-24.00
  • V: 11.00-23.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2010-02-25
Kozel světlý 10°világos29 CZK
Kozel černé 10°barna29 CZK
Gambrinus světlý 10°világos32 CZK
Gambrinus Nefiltrovane 12°világos szüretlen32 CZK
Pilsner Urquell 12°világos39 CZK

látogatások:

  • 2010. 02. 25.

Tárgyalt ivónk a „zöld” metró vonal „Hradčanská” állomásánál található, tehát könnyen megközelíthető. Az egység mindenképpen megér egy kirándulást, hiszen remek a konyhája, és a város egyik legjobb Gambrinusát is itt találjuk.

Nem zárt be, de átalakult, elsápadt, mintha elhagyta volna az élet, vagy inkább a szellem... Részletek itt láthatók:

A bejáratnál jobbra rögtön sör-elsősegély: méretes hordóknak támaszkodva fogyaszthatják italukat az egy-két kriglire beugrók. Szemben a sörgyár falra szegezett tanúsítványa, miszerint a Sokolovna ezer literes tankjaiból mindig kiváló minőségben kerül a vendég elé a sör. Erről itt nem kell győzködni senkit. A csapszéknek is helyet adó első helyiségben nagyjából húszan, a benti nagyobb teremben pedig még vagy ötvenen férnek el a közép-barnára pácolt faasztaloknál üldögélve.

Kikérjük az első sörünket, belekóstolunk a fenséges Gambrinusba. Rögtön lepakoljuk a turistamotyót: itt hosszabban el kell időznünk! A sör rendben, tegyük próbára a konyhát! Az étlapon a hagyományos sörkorcsolyák és készételek mellett urborkás-virslis raguval készített znojmói marhasültre figyelünk fel, de választhatunk grillezett pontyot vagy sült csirkecombot is. Ez a Gambrinus viszont most kacsacombot kíván, hadd jöjjön hát, kétfajta knédlivel, fehér és lila káposztával körítve! Az aranysárgára sült kacsa kívül ropogós, belül fantasztikusan omlós. A knédliket a tányér aljában megbúvó mesés pecsenyeszaftba tunkoljuk. Az egész kompozíciót megfejeljük a párolt káposztával, amely valósággal olvad az ember szájában. Mindez csak hetvenöt koronáért, de a dupláját is megadnánk érte.

Desszertnek újra a sört ajánljuk. A Dejvicka Sokolovnában van ugyan csapolt Pilsner Urquell, Kozel (sajnos már nem a szűretlen változatban), és félbarna Master, de egyszerűen képtelenek voltunk megkóstolni a többi sört, mohón ürítettük egymás után a gambrinusos korsókat. Nyaranta egy kellemes terasz is várja a vendégeket, ahonnan a Hradčany metróállomás felújításáig remek kilátás nyílt a szemközti, fémből készült virágos bódéra. Valamivel arrébb bizonyára kipakol a használt könyvárus is, eredetiben vehetjük meg nála a Švejk, a derék katona történetét. Hamarosan felfigyelünk egy falra szegezett tájékoztatóra, amely szerint a hűséges sólymokat jutalmazzák. Huszonöt koronás fogyasztásonként egy jutalom pontot kapnak a törzsvendégek. Kétszázötven pontért dejvicka sokolovnás póló jár. Ezerötszáz pont teljesítése esetén egy hordó sör a jutalom, amelyet kérés szerint akár házhoz is kiszállítanak. A pontokat a személyzet akkurátusan vezeti, és az aktuális fogyasztást hozzáírja az előzőekhez.

Megfogadjuk, hogy megigényeljük a sólymok hűségkártyáját, megcélozva az ötvenliteres fődíjat, amelyet természetesen helyben fogyasztunk majd el. A Dejvicka Sokolovna jó választás mindazok számára, akik egy olcsó vendéglőt keresnek a központtól távolabb, ahol akár hosszabban is elsörözgetnének, és megfizethető áron harapnának is valamit.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

A Dejvicka Sokolovnát az osztályon felüli Gambrinus, a kellemes hangulat, valamint az udvarias és profi kiszolgálás húzza fel a négykorsós helyek közé

Konyha

Klasszikus cseh konyha

Specialitás: Cseh bőségtál - Český taliř (sertéssült, sült kolbász, kétféle knédlivel, és lila és fehér párolt káposztával) 119.- CZK

Megközelítés

Az „A” metróval, vagy 1, 2, 8, 18, 20, 25, 26-os villamossal a Hradčanská megállóig

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu