Sörözők

Craft House (Kézműves Ház)

Nové Město (Navrátilova 11.)

Megközelítés

  • H-Szo: 15.00-24.00
  • V: 17.00-24.00

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Huszonöt csapos multi-tap bár a Navrátilova utcában, Újvárosban. Ha már éppen arra jártunk, megnéztük a helyet.

Egészen pontosan 2016. április 16-án volt a nyitóparti a prágai Craft House-ban. Korábban a helyén egy teázó, illetve egy étterem működött, majd szenderült jobb létre. Na, de lássuk, mit kaptunk helyette, pontosabban helyettük!

Ahogyan az egyik útitársunk kapásból megjegyezte, nagyon új szaga van még az egységnek, és valóban, alaposan be kell majd járatni, hogy tisztességes söröző legyen belőle. De hosszútávon ez nem jelenthet problémát, ugyanis van miért idejönni: több mint két tucat csapolt sörből választhatunk.

A csapolófal éppen a lépcsős bejárattal szemközt található, a belépéskor tehát rögtön a söröző szívébe hatolunk (botlunk). Ahogy illik, a pult fölött krétával van felkarcolva az itallap a fekete táblákra. A söntésből nyílva pedig további két nagyobb terem szolgálja a szomjúhozókat, a rendelések felvétele (elvileg legalábbis) itt történik. Fiatal és közvetlen úriemberek látják el a pultosi teendőket, szívesen mesélnek az éppen aktuális kínálatról, bátran érdeklődjünk náluk.

A cseh kisüzemiek közül gyakran feltűnnek itt a Prágától huszonöt kilométerre, Észak-Nyugatra található Slanýban főtt pivócskák. Bár Slaný tényleg nem nagy hely, a sörfőzési kedv jelentős, hiszen kettő főzde is működik ebben a csinos kisvárosban. Mind a Pivovar Antoš mind pedig a Továrna Pivovar termékeit rendszeresen csapolják a Craft House-ban. Aki viszont tényleg igazi kézműves sört szeretne inni, az tesztelje le a 2014-ben, egy házi garázsban alapított Pivovar Frankies söreit. A Pivovar Frankies söreit két úriember, Štěpán Přikryl és Adam Jonáš jegyzi.

A Kézműves Ház sokat tesz a cseh és lengyel kapcsolatok elmélyítése érdekében, a lengyel BeerBross és a Pinta sörei szintén komolyabb mennyiségben kaphatók, csakúgy mint holland, dán, belga és német társaik. Kérésre kóstolósort is összeállítanak. A hat tételből álló menü kilencven-száztíz koronába kerül attól függően, hogy cseh vagy import sörökről van-e szó.

A gyomrunk jóllakatásáról célszerűen inkább máshol gondoskodjunk, ugyanis a csomagolt ropogtatnivalókon kívül egyedül pácolt camembert sajt kapható, az is nyolcvan koronáért.

A Craft House az éjjeli baglyok kedvenc találkahelye lehet, délután ötkor nyitnak ugyanis, és hétfőtől csütörtökig éjfélig, pénteken és szombaton pedig hajnali kettőig tartanak nyitva.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Italok

Vegyétek szemügyre az üveges kínálatot is

Konyha

Néhány majszolni való...

Nakládaný hermelín (Pácolt camembert sajt) 85.-CZK

Szendvics-válogatás (sonkás, lazacos, kék sajtos, olivás) Variace ze čtyř obložených chlebíčků - 189. CZK

Hasznos információk

Vasárnap zárva!

Megközelítés

Villamos: 3, 5, 6, 9, 14, 24-es járat, "Vodičkova" megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu