Sörözők

Blue Light (Kék fény)

Malá Strana / Hradčany (Josefská 1.)

Megközelítés

  • H-P.: 18.00-03.00
  • Sz-V: 19.00-03.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2011-02-18
Pilsner Urquell 12°világos45 CZK
Kozel černé 10°barna45 CZK

látogatások:

  • 2011. 01. 18.

A sörivók körében egykor arról volt ismert, hogy nem szolgáltak fel korsó sört, csak poharas kiszerelést. Ennek az időszaknak vége, a bár népszerű zenés hely.

Ez a Kék Fény nem a hetenként jelentkező televíziós bűnügyi magazin. Amolyan „barlang bár”, ahol sem rendőrökre, sem kovakövet pattogtató ősemberekre nem kell számítanunk. Szürreális, kellemesen bágyasztó hangulatra annál inkább.

A helyiségeket mintha kézzel formázták volna. A falakon a jazz zene halhatatlanjainak fotói. Mellettük megsárgult plakátok hirdetik a műfaj hőskorát.

Egy régi, ütött-kopott zongorán mécses pislákol. A zeneládából jó muzsika szól, a pultos az este hat órai nyitáskor még ásítozik. Utcai fény vagy zörej csak a résnyire nyitott ablaktáblákon keresztül szüremlik be, de ha véget ért a nem túl intenzív szellőztetés, akkor azonnal becsukják a spalettákat.

A Blue Light egy zárt, külön világ. A kora esti órákban néha jól esik ide bemenekülni, kis időre magunk mögött hagyni a turistáktól taposott Malá Stranát.

Este kilenc után azonban csendes meditálás lehetőségére ne számítsunk. Ekkorra ugyanis általában zsúfolásig megtelik a bár huszonéves fiatalokkal, és a hangerő szabályozót is magasabb állásba tekerik. Aki zenés, hajnalig nyitva tartó, amolyan beülős-beszélgetős helyet keres, annak a Károly-hídon átérve megéri egy kitérőt tennie a Josefská utca felé.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Nincs konyha

Megközelítés

Gyalogosan a Malostranské náměstítől

A 12-es, 15-ös, 20-as, és a 22-es villamosok érintik a Malostranské náměstí-t, onnan gyalog

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu