Sörözők

Hostinec U Suchý Dásně (Vendéglő a Kiszáradt Fogínyhez)

Nové Město (Trojická 7.)

Megközelítés

  • H-P.: 14.00-03.00
  • Sz: 16.00-03.00
  • V: 16.00-02.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2010-11-07
Staropramen světlý 10°világos24 CZK
Staropramen Granát 12°vörös/ír tipusú26 CZK
Pilsner Urquell 12°világos34 CZK

látogatások:

  • 2010. 11. 07.

Az ígéretes nevű, Kiszáradt Fogínyhez címzett söröző igazi sarki kocsma a Trojická és a Pod Slovany utca találkozásánál.

A bejárat melletti táblákon kellően nagy betűkkel hirdetik az olcsó Staroprament, tán, hogy a hezitálókat meggyőzzék a betérésről. Minket ugyan nem kell győzködni! Vyšehradot magunk mögött hagyva valójában már az Újváros alsóbb régióit járjuk. Ideje egy kis utánpótlásnak. És mintha a fogínyünk is száradna! Benyitva csaknem visszahőkölünk, olyan átható és intenzív fűszag tódul kifelé. A bent lévők azonban már felfigyeltek ránk, így jobb ha beljebb merészkedünk. Valahol a füstön túl a csapszék körvonalai látszódnak. A szemközti óriáskivetítőn a Gwar nevű, maszkos szörnyzenekar nyomja. Akkora a hangzavar, hogy egymás szavát is alig érteni – pedig szombat délután öt óra van. Mi lehet itt, ha igazán belelendülnek a srácok? Igaz, a Fogíny önmeghatározása szerint "rocková hospoda", így nagyon is helye van a zajkeltésnek.

Tapogatózva helyet foglalunk, és a pultos máris ott terem. Ordítva-mutogatva adjuk le a rendelést és a huszonnégy koronáért kínált Staróban itt sem kell csalódnunk. A Kiszáradt Fogíny igazi különlegessége azonban a hat százalékos Ostravar Strong. A kelet-morvaországi Pivovar Ostravar sörgyár terméke elsőosztályú. Mégis aggódunk, hátha megcsalt ízérzékünk, ezért újra próbára tesszük a Strongot. Ugyanolyan pazar, mint az imént volt. Nem is értjük, ilyen remek és erős sör mellett a kocsma törzsközönségének miért van szüksége egyéb tudatmódosító szerekre. A Kiszáradt Fogíny a szabadság oázisa, igazi underground hely, a lázadó fiatalság fűszagú szigete.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh sörkorcsolyák

Domáci utopenec (Házi ecetes-hagymás krinolin) 22.- CZK

Megközelítés

2-es 3-mas, 4-es, 5-ös, 7-es, 10-es, 16-os, 17-es, 21-es villamossal a Palackého náměstí-ig

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu