Sörözők

BeerGeek Bar (SörStréber Bár)

Vinohrady (Vinohradská 62.)

Megközelítés

  • H-V: 15.00-02.00!

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Harminc fajta csapolt sörben lubickolhat, aki meglátogatja a Jiřího z Poděbrad téren működő BeerGeek sörbárt.

A történet a szomszédos Slavíkova utca 10. szám alatt kezdődött. Itt nyitották meg a BeerGeek azóta is működő „Craft Beer Shop”-ját, bődületes kínálattal, helyben kóstolási lehetőséggel, online söráruházzal, igény esetén házhoz szállítással. Aztán gondoltak egyet, és csináltak egy sokcsapos sörbárt is a közelben.

A BeerGeek Bar esetében nem egyszerűen arról van szó, hogy harminc fajta pivót kóstolhatunk, ennyire igényesen összeállított kínálattal eddig nem találkoztunk Prágában. Erős a mezőny!

Például az egyik legmagasabban jegyzett vidéki sörből, a Pivovar Matuška főzeteiből csapon van legalább három-négyféle. De rendszeresen megkóstolhatjuk itt a Brnoban székelő, és a magyar sörínyencek körében is egyre népszerűbb Lucky Bastard söreit, vagy éppen a feltörekvő Clock főzde termékeit. A harminc pipás kínálat nagyjából nyolcvan százaléka cseh. Ehhez társulnak még a német, belga, amerikai, dán, lengyel, olasz, spanyol, holland és megannyi más nemzet sörei. A Brew Dog és a Mikkeller hívőknek is szerencséjük lehet itt, megfordulnak a csapon ezek is.

Ha rutinos módon mindjárt a pulthoz ülünk, és az alacsony fickó lesz szolgálatban, minden fontos dolgot elmond az aktuális kínálatról. Azt is, ha valamelyik sört nem ajánlja. Sőt, még a vendég véleményére is kíváncsi, ahogyan ez egy ilyen helyen (elvileg) megszokott és elvárható.

Aki nyugodtan szeretne kóstolgatni, jöjjön a délután három órai nyitás után nem sokkal, ilyenkor még alig van vendég. Viszont minden asztalon – de még a pulton is! - már ott virítanak a foglalásokat jelző kis citromsárga cetlik. Ezek alapján általában este hét-nyolc órától teltház valószínűsíthető. Ha nem jut asztal főműsoridőben, a bejáratnál lévő előteret, a könyöklőket és két kis talponálló asztalt érdemes elfoglalni.

Az, hogy a beltér kialakítása és dizájnja nem a mi világunk, a hely szempontjából teljesen érdektelen, lehet, hogy másoknak épp az ilyen formák és színek passzolnak egy kiadós sörözéshez, sörkóstoláshoz. Az sem igazán fontos, hogy a sörválaszték két Blaupunkt óriás tévére van kilőve, így kicsit olyan az érzés, mintha egy buszváróban a járatinformációkat nézegetnénk.

Nagyon is érdekes viszont a hátulsó részben az a két nagy üvegtábla, amelyen át a csapra köttetett hordók sokasága, és a belőlük a söntés irányába kígyózó sörvezetékek erdeje látható, amint végtelenített spagettiként behálózzák a raktár falát.

Szintén ötletesek, egyben praktikusak a söröshordókból átalakított piszoárok a férfi mosdóban. (Az esetleges női megfelelőjéről nem állt módunkban meggyőződni.)

Vacsorát, estebédet ne ide tervezzünk, a sörök mellé sózott ropogtatnivalókat kaphatunk csupán.

A BeerGeek sörbár érdemes a figyelemre, tessék csak bátran jönni, és szorgalmasan kóstolgatni! Egészen hajnali kettőig nyitva vannak...

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Csak chips, meg mogyi, és társaik...

Megközelítés

Zöld (A) metró Jiřího z Poděbrad megálló.

1-es, 11-es, 13-as, 15-ös villamos Jiřího z Poděbrad megálló. Legközelebbi éjszakai villamos járat: a Korunni úton a 91-es járat a "Vinohradská vodárna" megállónál.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu