Sörözők

Obyčejný svět (Hétköznapi világ)

Vinohrady (Korunní 96.)

Megközelítés

  • H-P: 11.30-01.00
  • Sz: 13.00-01.00
  • V: 13.00-24.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2015-03-07
Černá Hora Kvasar 14°világos39 CZK
Černa Hora Velen 12°világos szüretlen35 CZK
Černá Hora Granát 14°félbarna35 CZK
Princ Max 10°világos29 CZK
Klášter kvasnicový 12°világos szüretlen35 CZK
Klášterní XIX. Block 19°barna39 CZK
Flying Cloud IPA 14°félbarna48 CZK
Lobkowicz 12°világos42 CZK

látogatások:

  • 2015. 03. 07.

Hospůdka Obyčejný svět ELKÖLTÖZÖTT a város másik felébe, a Kisoldalra. Az új címük: Josefská 1. De a régi hely is megmaradt, csak más névvel: "Hospůdka Náš Váš Svět".Klasszikus pub hangulatot árasztó, de cseh sörökkel kényeztető ivoda delejezi a prágai kocsmakutatókat a Korunní út 96. szám alatt.

Jó kis környék ez! Pár házzal odébb, a Korunní 106-os szám alatt üzemel a Vinohradský Pivovar, egy utcával feljebb, a Perunova 17-ben pedig a Los v Oslu nevű hangulatkarbantartó egység, ahol tízfajta csapolt sörrel (cseh, illetve belga) várják a maláta és komló szerelmeseit.

A Hospůdka Obyčejný světnek sincs miért szégyenkeznie, összesen nyolc pipából folynak a vidéki cseh sörök. Elsők között ajánljuk a kínálatból a Brno közelében működő Pivovar Černa Hora remekműveit. Kapható ugyanis a tizennégy Balling-fokos, méz hozzáadásával készülő „Kvasar”, aztán a fekete hegyiek pompás búzasöre, a „Velen”, és nem utolsósorban a barna sörük is, a Černa Hora Granát. Ugyancsak figyelemre méltó a Vysoký Chlumceben főzött, félbarna IPA Flying Cloud, valamint a gyors alkoholbevitelt előnyben részesítők számára célsörként szolgáló, hét és fél százalékos (tizenkilenc Balling-fokos) Klášterní XIX. Block.

A csak pivocskára betérőknek a sörcsappal szemközti, bárszékes részt ajánljuk. Itt olyan fantasztikus belsőépítészeti megoldásokban gyönyörködhetnek, mint egy falra szerelt nagybőgő és tangóharmonika. Akik kényelmesen elhelyezkedve ennének is, azoknak inkább a belső termet érdemes célba venniük. Itt fekete-feher antik fotók, egy kályha, és régi faliórák generálják békebeli hangulatot falatozás közben.

Bár az étlap alapvetően a nemzetközi konyha fogásaira fókuszál, a tizenegytől délután kettőig kérhető napi ajánlat örvendetesen változatos. Az olyan klasszikus cseh ételek mellett, mint például a kolbászos lencseleves (čočková polévká s klobásou) és a nyúlpörkölt zsömlés knédlivel (Zabijáčkový guláš s houskový knedlikem), póréhagyma leves és gombás marhatokány is feltűnik hétköznaponként ebédidőben.

Minden szombaton külön cseh specialitásokat is készítenek, vasárnap pedig menetrend szerűen érkezik a jó öreg lapos hús, tetszés szerint csirkéből vagy sertéskarajból, bécsi bundában kisütve, házi burgonya salátával. Ha csak éppen hogy megtámogatnánk a gyomrunkat, és nem akarunk különösebben lakomát csapni, a hagyományos sörkorcsolyákon kívül vágódeszkán tálalt füstölt marhanyelvet és baconbe göngyölt szilvát is rendelhetünk.

Na, és persze újabb söröket! Ha végigisszuk mind a nyolc fajtát a csapról, könnyen megeshet, hogy már nem is annyira akaródzik majd tovább indulni az Obyčejný svět-ből.

UPDATE! (2016. augusztus 6.) Hospůdka Obyčejný svět egy merész húzással ELKÖLTÖZÖTT, és meg sem álltak a Kisoldalig, az új címük: Josefská 1! Így a honlapunkon is szereplő Blue Light bárnak lettek a szomszédai.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh-, és nemzetközi konyha

Nyúlpörkölt, zsömlés knédlivel (Zabijáčkový guláš s houskový knedlikem) 94.-CZK

Füstölt marhanyelv (Hovězí uzený jazyk)98.-CZK

Megközelítés

10-es, 16-os, éjszakai 91-es villamos, Perunova megálló.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu