Sörözők

Restaurace Kravín (Kravín Étterem)

Vinohrady (Náměstí Míru 18.)

Megközelítés

  • H-Sz: 11.00-24.00
  • V: 12.00-23.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-03
Gambrinus nepasterizovaný 12°világos szüretlen43 CZK
Gambrinus Nefiltrovane 12°világos szüretlen46 CZK
Kozel černé 10°barna46 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 12.

Ha valaki inna egy jó szűretlen, vagy pasztörizálatlan Gambrinust a Béke térnél, habozás nélkül térjen be a Restaurace Kravínba.

„OriGinál Kravín” hirdeti a felirat a homlokzaton. A szó középen álló G-betű hangsúlyosan kiemelve a Gambrinus márka logójával, alatta a gyár alapításának évszámával ellátva, hogy el ne tévesszük az irányt.

Belépve mindjárt ellenőrizhetjük aktuális fogyasztásunkat. Húsz korona ellenében bárki megmérheti pillanatnyi alkoholszintjét a falra szerelt kocsmaszonda segítségével. Esetleg a látogatás végeztével összehasonlíthatja a belépéskori és kimenő értékeket.

Ezek az OriGinál éttermek a Gambrinus márka nagykövetei Prágában, általában valóban osztályon felüli szűretlen és pasztörizálatlan Gambáccsal. A legjobbat mi ugyan Smíchovban ittuk, és a libeňi kirendeltségről is ódákat zengenek a körüllakók, de tény, hogy a Restaurace Kravín is ígéretes reprezentánsa a márkának.

Itt a belváros szélén elfogadható áron, százharminc koronáért kínálják a napi menüt, amelyhez rögtön Kofolát és alkoholmentes Birellt kínálnak előzékenyen. Ám sehol nincs kiírva, hogy betűről betűre követni kellene az étlap útmutatásait, így hétköznap délben is nyugodtan kérjünk ki a csapról egy korsó Gambrinust.

A csapról, amely alatt az üvegsöntésben méltóságteljesen gömbölyödik a több hektós ezüstösen csillogó sörtartály. Méretét elnézve nem kell aggódni, hogy egyik pillanatról a másikra kifogy az utánpótlás.

A pasztörizálatlan és szűretlen Gambrinus mellett remek barna Kozel kapható még csapolt kiadásban, úgyhogy a megrögzött pilzenisták ne lepődjenek meg ha Prazdrojt bizony nem kapnak az OriGinál ivókban.

Minden szép, igényes, az ételek guszták, ezért aztán néhány sörös megállónak, vagy egy napközbeni biztonsági menüzés okán simán útba ejthető a Restaurace Kravín.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Új típusú, de korrekt gambrinuszos hely.

Italok

Tátra tea (Tatranský čaj) 70. - CZK

Konyha

Nemzetközi és cseh fogások is kaphatók.

Egy ebédre a 11.00-15.00 óráig kapható aktuális napi menüt ajánljuk elsősorban.

Az állandó étlapról pedig:

Konfitált kacsacomb, karlovy vary-i knédlivel, áfonya lekváros párolt lila káposztával (300g Konfitované kachní stehno podávané s domácím karlovarským knedlíkem a brusinkovým červeným zelím). 250. - CZK

Rántott sajt tartárral, hasábburgonyával (Smažený sýr s domácí tatarskou omáčkou a bramborovými hranolky) - 175. CZK

Hasznos információk

Pénteken akár hajnali fél kettőig is nyitva tarthatnak.

Megközelítés

Metróval, villamossal, busszal, vagy bármi mással Náměstí Míru-ig.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu