Sörözők

Zubatý pes pivní bar (Nagyfogú kutya sörbár)

Vršovice (K Botiči 2.)

Megközelítés

  • H-Cs: 16.00-22.00
  • P-Sz: 16.00-23.00
  • V: 16.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2015-07-02
Matuška California 12°világos55 CZK
Matuška Raptor 15°világos65 CZK
Clock Hektor 10°világos65 CZK
Hendrych H16 Pale Ale 16°világos szüretlen65 CZK
Falkon NightStalker Black IPA 16°barna67 CZK
Brewdog Hardcore IPA 20°világos120 CZK

látogatások:

  • 2015. 07. 02.

Minden bizonnyal az egyik első soksörös prágai kocsmáról beszélünk, amely 2012-ben elnyerte a legjobb prágai söröző címet, ezért úgy döntöttünk, hogy felkeressük! (Elköltöztek!!)

 

Beköltöztek a belvárosba, a bezárt 20 Pipás Craft Söröző helyére. Ott keressétek őket! Cím: Vinohrady, Slezská 1.

Az persze ezzel együtt is igaz, hogy a sokcsapos helyek közül finoman szólva is sokkal előnyösebb fekvése van például a Beer Museum egyes és kettes számú kirendeltségének, vagy például a BeerGeek bárnak, és a Fogas Kutyában huszonöt vendég gyakorlatilag már telt házat okoz. (Az egy helyiségben mindössze öt kis asztal van, és öt bárszék a pultnál).Ha mindezeket a körülményeket figyelembe véve mégis felhajtanánk itt néhány korsóval, annyit kell tennünk, hogy kitömegközlekedünk Vršovice kerületbe, majd elbaktatunk a K Botiči utca 2-es szám alá.

A - bizonyára - szépemlékű „Faraon Cafe Bar-Herna” helyére költözött át a szomszédos utcából az egység, az ablakban sárgafejű kutya vigyorog egy fényreklámon, leginkább innen lehet tudni, hogy jó helyen járunk.

A Zubatý pes-ben tizenöt pipából folyik a sör. A kínálat önmagáért beszél. A tizenöt fajta sörnek rendszerint minimum a fele, de még inkább a kétharmada cseh kisüzemi főzésű sör, mint például: Pivovar Clock, Kynšperk, Matuška, Polička, Falkon, Všerad, Kocour, Opat, Uňetice, Třebon, Tambor, Permon és még hosszasan lehetne folytatni a sort. A külföldön termett söröket pedig olyan márkák fémjelzik a csapon, mint a Mikkeller, a BrewDog, Brewfist, Schlenkerla, Thornbridge, Nøgne Ø, Kasteel, Rooie Dop, Thiriez, De Molen, Kwak - és így tovább. Az aktuális kínálatról naprakészen a söröző honlapján lehet tájékozódni.

Mi maradtunk a cseheknél, és két remekművel kényeztettük ízlelőbimbóinkat. Elsőként a Pivovar Matuška öt és fél százalékos Apolló Galaxy-jára próbáltunk rá, amit megkoronáztunk a Pivovar Falkon „Night Stalker Black IPA”-jával. Ha valaki többfélét is tesztelne, inkább poharazgasson, és ami leginkább ízlett, arra kóstoljon vissza. Egyébként ugyanazt ajánljuk, mint a harminc csapos BeerGeek bár esetében: aki nyugodtan szeretne ismerkedni a sörkínálattal, az jöjjön a délután négy órai nyitás után, esetleg kora este, akkor még egészen biztosan lesz szabad asztal.

Zubatý pes leginkább azoknak való, akik már többször jártak Prágában, és nem okoz nekik szívfájdalmat, hogy néhány óra erejéig a turistalátványosságoktól távol, a helyenként már bizony megtépázott külső városrészekben sörözgessenek, új helyeket fedezzenek fel.

Ahogyan már írtuk, a Fogas kutya Vršovice kerületben található, ami több opciót is tartogathat számunkra. Egyrészt elindulhatunk innen "felfelé", a Pod Lipami söröző irányába, másrészt innen úgy tíz-tizenöt perces sétával már elérhető a nuslei Pivovar U Bansethu, a negyvennyolc sört csapoló, és ezzel prágai bajnok Zlý Časy, valamint a pazar kerthelyiséggel rendelkező Restaurace Na Květnici.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Maximum hideg sörkorcsolyák

Hasznos információk

Csak délután négykor nyit!!

Megközelítés

Busz: 124-es, 139-es, "Ukrajinská" megálló

Villamos: 2, 4, 5, 6, 7, 11, 13, 21, 24, és az éjszakai 95-ös villamos: "Bohemians" megálló.

Metró: a "Želivského" állomástól a 139-es busszal (Votická utca) az "Ukrajinská" megállóig.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu