Pivotékák

Pivní Mozaika (Sörmozaik)

Karlín (Křižíkova 29.)

Megközelítés

  • H-P: 09.00-20.00
  • Sz: 09.00-13.00
  • V: Zárva!

látogatások:

  • 2016. 05. 03.

A teljes kép, mint tudjuk, gyakran mozaikok sokaságából áll össze, és nincs ez másképpen a Pivní Mozaika esetében sem, hiszen több mint háromszáz fajta sört szemrevételezhet, aki betér ide.

Klasszikus kiskereskedésről, sörboltról van szó, ahol előzékeny eladók segítenek a kiszemelt pivo megtalálásában. Szerencsés adottságú a Karlín kerületben található Křižíkova utca, ugyanis a Sörmozaikon kívül található itt egy másik pivotéka is, konkrétan a Pivovarský Klub, nagyjából kétszáz méterre arrébb.

A Pivní Mozaikában egyébként rendszeresen tartanak sörkóstolásokat a külön az erre a célra kiépített alagsori kóstolóhelyiségben (Degustační sklep Pivní Mozaiky).

A kóstolóra előzetesen be kell jelentkezni, és az ára sem éppen olcsó: ha éppen nincsen akció, akkor ötszáz korona körül mozog a hat-nyolc tétel sör bírálata. De ha valaki szeretné kipróbálni magát ebben a műfajban, rajta hát, de előtte mindenképpen érdeklődjön a részletekről, elsősorban például arról, tartanak-e idegen nyelvű (angol, német) kóstolásokat is.

Akinek elég a földszinten működő sörbolt választéka, csak egyszerűen tömje tele a kosarát. A stabil széles választék itt mindig biztosított, lévén, hogy a tulajdonosok egy komoly online söráruházat is üzemeltetnek azonos néven. A cégnek a közelmúltban kellett egy nagyobb raktárba költöznie, bizonyára nem megy tehát rosszul az üzlet.

Aki letesztelné a legendás ausztrál rockzenekar, az AC/DC sörét, az jó eséllyel szerencsével járhat, általában ez is szerepel a szortimentben. Az igazán mázlisták viszont azok a vásárlók voltak, akik a Pivní Mozaika jóvoltából ingyenes belépőjegyet nyertek a zenekar 2016-os tavaszi prágai koncertjére...

A Prágába busszal érkezők számára nem utolsó szempont, hogy a Florenc nemzetközi buszpályaudvar csupán két perc séta innen. Fel lehet tankolni a hazafelé tartó útra hűs és habos frissítőkből, hosszas cipekedés nélkül.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Megközelítés

Metro: B (sárga) és C (piros) metróvonal, "Florenc" megálló

Villamos: 3, 8, 10, 16, 52-es járat, "Florenc" megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu